Bigos, v dolním Slezsku sice známé jídlo, ale jinak ne příliš oblíbené. Pod názvem bigus bylo a je synonymem polského sajrajtu. Ale možná se dá udělat i chutně. Napadá mě paralela: německý Eintopf.
0 Nominace Nahlásit |
Ochutnala jsem (na mne uzené, klobása a vepřové v jedné šlichtě je
moc), nevařím. Mám raději ruský nebo ukrajinský boršč, rodinný recept
od tchýně.
Borščové salakvardy podle internetových receptů a z TV (nakládaná nebo
vařená řepa jako brambor, na kostky krájená) mi nechutnají..
0
před 3056 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vařila jsem ho, byl dobrý, ale pravý polský jsem nejedla, takže nedovedu posoudit, jak moc e podobal originálu.
0
před 3056 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keplere, to máte jako s valašským frgálem. Slovo „frgál“ také neznamená nic pochvalného :)… Ta první Valaška, co se jjí nepovedl koláč možná schytala výsměch a dnes je z toho místní specialita :D
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |