Avatar uživatele
anonym

Už jste jedli, i dokonce vařili „bigos“?

=============­=========
Máš pravdu Keplere, i Poláci říkají, že v Čechách populární „vepřo, zelo, knedlo“ by nedali prasatům.

Zajímavá 0 před 3073 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Doma to nevařím, ale když jsem v Třinci u příbuzných, tak to tam jíme.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Bigos, v dolním Slezsku sice známé jídlo, ale jinak ne příliš oblíbené. Pod názvem bigus bylo a je synonymem polského sajrajtu. Ale možná se dá udělat i chutně. Napadá mě paralela: německý Eintopf.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ochutnala jsem (na mne uzené, klobása a vepřové v jedné šlichtě je moc), nevařím. Mám raději ruský nebo ukrajinský boršč, rodinný recept od tchýně.
Borščové salakvardy podle internetových receptů a z TV (nakládaná nebo vařená řepa jako brambor, na kostky krájená) mi nechutnají..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Vařila jsem ho, byl dobrý, ale pravý polský jsem nejedla, takže nedovedu posoudit, jak moc e podobal originálu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nuk nuk

Keplere, to máte jako s valašským frgálem. Slovo „frgál“ také neznamená nic pochvalného :)… Ta první Valaška, co se jjí nepovedl koláč možná schytala výsměch a dnes je z toho místní specialita :D

před 3073 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek