Upřesním: Myslel jsem, jak moc ředí výrobce. Pokud jste někdy zkusili Zlatopramen v PET lahvi, tak není možné, aby nebyl ředěný alespoň ze čtvrtiny. Ta chuť je hrozná. :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3329 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Výrobce pivo neředí. Je to nesmysl.
3Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, Mc Merkurion, gecco
před 3329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
???
To je pivo (sice v ´podivném´ obalu, ale pivo) – nejde o sirup…
😉
________________
Pokud budeš mít PETku dobře vychlazenou (a bude ´cestou´ dobře
skladovaná), rozdíl v chuti (asi) prakticky nepoznáš…
😉
Na druhou stranu – su staromilec, takže než pivo z PETKy, tak to raději
čerstvě umytýho dědečka (parafrázuji Miroslava Plzáka)…
😉
Upravil/a: gecco
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Mc Merkurion
před 3329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
--- budu oponovat,čím větší množství piva,tím lepší:
sud,PETka,lahev — pak je tu druh materiálu: dřevo,kov,sklo a umělá
hmota
--- a bylo by dobré,když dáš otázku o pivu,uvést pivo,a ne to o čem
mluvíš ty (to se neředí,ale,když vyplachujou trubky tak to stočej a
říkaj tomu Zlatopramen)
doplňuju:
todle piju,když něco dělám,tak místo vody (tu snesu akorát na mytí),je to
hořký,a neleze to tolik do hlavy…
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
To lze určit přesně, lze se to dozvědět ze stupňovitosti piva. Tento údaj na PET láhvi bohužel asi nenajdeš, ale za to ho téměř jistě najdeš na webu pivovaru. Stupňovitost piva (tedy 10°, 12°, 18° apod.) udává poměr mezi mladinou (takovou rozblemcanou směsí chmele a sladu) a vodou. Ve chvíli když mladina přijde do styku s vodou se pivo už nevaří, ale spíše louhuje jako čaj (nejbližší akt vaření je pasterizace při které by teplota neměla přesáhnout 60°C). Je-li pivo 12-ti stupňové, znamená to, že k výrobě tohoto piva bylo použito 12% mladiny a 88% vody. Ačkoliv mladina má velice výraznou chuť (zkus kousnout do chmelové šišky), chuť vody se na výsledné chuti piva také podepíše.
Chceš-li, nebo myslíš-li si, že je možné pivo ředit vodou dodatečně, tak:
Stav se někdy na piva. Já tě znám.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 3325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
osobně jsem si všiml, že lahvové, petkové, plechovkové pivo, tzv. nakládá méně než točené. když si jich dám deset v hospodě, tak to cítím v hlavě, když si dám deset lahváčů stejné značky, tak cítím akorát tak tlak na moč. měchýř. jinak Zlatopramen je pěkná sra… za dost peněz
0
před 3329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pozor, rozlišovat Výčepní Zlatopramen a jedenáctku. To první je ve
dvoulitrových 11° v 1,44 L obalu.
Stupně Braníka jsou zase odlišeny barvou etikety, stříbrná je 11°.
Otázka zní sice divně, ale zkuste si někdy nalít do skleničky třeba Braníka ze skla a Zlatopramen z PETky. Zlaťák chutná jako jemně ochucená voda.
?ezi Braníkem a Zlatopramenem ve skle není velký rozdíl. Ale jde mi o to, jestli neředí PETky, protože tam je to úplně jiná kvalita. Ta chuť připomíná pivo naředěné s vodou 1:1. To se samozřejmě odráží i na ceně.
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |