A i kdyby se dostal, tak se ti ni nestane. To množství je zanedbatelné. Při zpracování masa v masokombinátech, řezník přejede nůž ocílkou, a řeže dál. Jen tak mimochodem: Ocílkou nůž nenabrousíš, jen obtáhneš a zahladíš ostří
0 Nominace Nahlásit |
Ne. Při obtahování ocílkou brusný prach nevzniká. Ani kuchaři nůž po obtáhnutí nemyjí. Není k tomu žádný důvod.
Upravil/a: Hlada
0 Nominace Nahlásit |
I kdyby se něco z toho dostalo do jídla – půjde o ocel (jak z ocílky tak z nože), která je zdraví neškodná.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je možné, že se malé částice kovu mohou odtrhnout během broušení a zůstat na noži. Pokud byste tento nůž použil bez umytí, mohly by se tyto částice dostat do vašeho jídla a poté do vašeho těla.
Některé z těchto částic mohou být tak malé, že je tělo může bez problémů vyloučit, ale některé větší částice mohou potenciálně způsobit problémy, jako je podráždění střev a podobně. Také některé kovy mohou být pro lidské zdraví toxické, i když je nejspíše malé množství brusného prachu z nůžků bezpečné, je lepší být opatrný a nůž po broušení vždy důkladně umýt.
0
před 375 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |