Už je vykvetla pěkně do výšky a líbí se mi to. 🙂 ..můžu si ji zasadit do květináče?? ..co se bude dít? Co z toho vyroste? Jak se o to mám starat? 😁 Má to vůbec nějaký smysl? 🙂 ..mě se to lííbííí 😁 A jak se vlastně pěstuje cibule.. to je pak jak brambory pod zemí?? :-O 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kohut57 před 4572 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozřejmě, že ji můžete zasadit, ale musíte počítat s tím, že
půjde do květu z kterého pak budete mít osivo. Samotná cibule pak již
bude k nepotřebě, jelikož květ vyroste na tvrdém stonku (zboun), který je
i v té cibuli.
Cibule se pěstuje buď jako dvouletka, to je, že se semeno vyseje nahusto, aby
cibulky moc nenarostli, pak se sklidí nechají se vyschnout a další rok
nasází a vyroste z něj velká cibule. Třetím rokem se sází již jen na
semeno.
Pak se pěstuje ještě jako jednoročka, ta se vysévá v řidkém sponu a
vyroste hotová cibule, která je trvanlivější než dvouletka, ale zase
je menší.
0 Nominace Nahlásit |
Cibule se seje ze semen, nebo se sází malá sazečka. Tuto starou cibuli můžeš použít jako pažitku , tedy zelené na chleba se sádlem. Anebo vykvete a pak budou semena na další rok.
0 Nominace Nahlásit |
Zasadit to můžeš, ale je to nadlouho. Semena ti to hodí až za rok a ty si pak můžeš zasadit, takže cibule z toho budeš mít až za hódně dlouho. A smysl? Budeš ji celej rok zalejvat, pak dostaneš semena, ty zasadíš, zase je budeš chodit měsíce zalejvat a nakonec sklidíš… běžnou cibuli, kterou si můžeš koupit za 18kč/kg v obchoďáku. Smysl toho všeho už si přeber sama :)
Každopádně chápu tvoje nadšení z toho že ti ve špajzu roste cibule, já jednou proplachoval čočku, pak sem jel na pár tejdnů na dovolenou a když jsem se vrátil, z umyvadla trčel dvaceticentimetrovej keř. Hotová zahrádkářská osada. A to neumluvím o tom jak jsme jednou u kamarádova dědy měnili lino, říkal že prej už je na čase, že už mu to lino zespod praská, tak sme ho vodtrhli, a normálně takhle po těch stranách sme našli tři žampiony a v rohu (teď vážně nekecám) normální jedlou bedlu.
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsme vzrostlou nať cibule používali do polévek místo cibule,dnes je to asi bezpředmětné,protože v marketech je dostatečný výběr.Je škála bylinek,které se dají pěstovat v květináčích na okně ke kulinářskému použití.
0
před 4572 dny
|
0 Nominace Nahlásit |