Savier

Věříte na posmrtný život?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? jirka F před 4 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Rokio

Jiná odpověď

Nevím, ale pokud existuje, tak mi přijde pravděpodobnější reinkarnace než nebe a peklo (nebo nebe, peklo a očistec).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
elkon

Jiná odpověď

Ne je to nesmysl, fyzicky to ani není možné.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

da ny

Jiná odpověď

Ne, po smrti těla,
tak, jak si ho mnozí představují. Jinak…..
To už by bylo, díky duši, jiné tělo, jiné vědomí.
Byl by to nový život, po životě.
Tady se věda (fyzika) a psychologie rozchází v názorech a zkušenostech.

Věř, čemu chceš 😉

Existuje život po životě? Lidé se z klinické smrti vracejí jiní, říká psycholog
https://www.de­nik.cz/zdravi/e­xistuje-zivot-po-zivote-lide-se-z-klinicke-smrti-vraceji-jini-rika-psycholog-20.html
ČR – Znamená smrt konec, nebo pokračování? Filmový klasik Woody Allen v tom má jasno: „Nevěřím v posmrtný život. Ale pro jistotu si s sebou vezmu rezervní prádlo.„
Vědci sice zkoumají prožitky blízké smrti, ovšem že by světlo či tunel byly z jiného světa, tomu příliš nevěří. Přesto podle nich může posmrtný život existovat.
„Asi nejpříjemnější pocity svého života jsem zažila při své smrti,“ říká Michaela Roserová v britském dokumentu Byla jsem mrtvá.
Výplod fantazie?
„Není to o vědě, ale o ideologiích," odpovídá uznávaný psycholog Jeroným Klimeš na otázku, nakolik je v případě života po životě vědecká obec jednotná, respektive roztříštěná. Z vědeckého hlediska lze totiž potvrdit pouze jediné: fenomén prožitků blízkých smrti existuje, byl popsán, je zkoumán. Jenže…
Peklo a reinkarnace
V případě, že někdo není spokojen s tím, co v životě dokázal a vchází do pomyslné zimy své pozemské existence s nevyřešenými problémy, nemůže se těšit ani z toho, že posmrtný život jej „vysvobodí". Alespoň v jeho některých pojetích, například v tom křesťanském.
Na zemi i jinde
Víra v konkrétní formu posmrtného života má samozřejmý vliv na pozemskou existenci člověka, na jeho hodnotový žebříček, na řešení jednotlivých situací…
Posmrtný život tak s jistou mírou nadsázky ovlivňuje i život pozemský, který by mu měl předcházet.
Raymond Moody

• Americký filozof a psychiatr je autorem celkem 12 knih, z nichž nejznámější je bestseller Život po životě z roku 1975, který se stal v devadesátých letech hitem i v Česku.
  • Jedná se o vůbec první vědeckou práci, která si dala za cíl zkoumat jevy, které se odehrávají mezi životem a smrtí; vychází ze vzpomínek lidí, kteří přežili klinickou smrt.
  • Moodyho názory rozdělily vědce: Pro část z nich jsou dodnes nepřijatelné, někteří s americkým autorem souhlasí plně, jiní zčásti.
  • V rámci svých přednáškových turné navštívil Moody i Prahu, naposledy v září roku 2010.

na vlastní kůži
Americký neurochirurg Eben Alexander onemocněl v roce 2008 zánětem mozkových blan a dostal se na týden do kómatu. Když se z něj probudil, popsal následující: viz člének.

To, že má někdo vzpomínky na minulý život/y je fakt. Slyšela jsem , zažila jsem…
Nebyla jiná možnost, než uvěřit… ;)
Když třeba 10 leté dítě vyprávělo, co kde bylo, kam chodili, co dělali v práci.
A vím, že mělo pravdu… Nejvíce „šokovaní“, byli rodiče 😉

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Ne

Nevěřím na nic a v nic.

Nechci věřit, chci vědět! Dohromady to nejde.

0 Nominace Nahlásit

OmylCZ

Ne

Posmrtný život nedává smysl…je to jako slaná sladkost

0 Nominace Nahlásit

jirka F

Ano

Ano jsem věřící věřím na duchy a démony a boha. Jen nevěřím na anděly.

0 Nominace Nahlásit

Leon4

Ano

0 Nominace Nahlásit

Drap

Ne

Ne

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ne

Neptal jsi se na to už někdy? Nebo to byl Jirka? Kazdopádně, tento dotaz není moc originální a jistě je tu již po několikáté…

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek