Nevěřím a nezajímá mě. A v kterého boha? Člověk si vytvořil boha k obrazu svému.
Upravil/a: quentos
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Mc Merkurion, Vojta24
před 1553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, co bych takovou znalostí o kompletně vyfantazírované bytosti / entitě přesně získal?
Upravil/a: Vojta24
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Mc Merkurion
před 1553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lidské komunity si prý již vymysleli více než 6000 bohů.
Nejznámější jsou samozřejmě ta římská (původně řecká) božstva a
židovský bůh (přebrán i křesťany a muslimy).
Já věřím pouze v to, že měsíční vlk každý večer pojídá Slunce, a
to proto zapadá. To je myslím nepopiratelný fakt.
0 Nominace Nahlásit |
Já si myslím že časy, kdy prakticky veškerá lidská civilizace byla ovládána nějakou verzí náboženství snad už pomalu končí.
Celkově necítím potřebu náboženství v téměř jakékoliv podobě dnes přiživovat zájmem. Myslím že demagogie spojené se slepým prosazováním kýmsi jaksi předepsaných a ničím nepodložených textů proti veškerým projevům racionálního myšlení už bylo opravdu dost.
Upravil/a: anonym
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Vojta24
před 1553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nepotřebuji se nic dovědět. Vím dost z Bible. Neuvedl jste, kterého boha máte na mysli.
Kromě toho si myslím, pokud nejde o fanatismus, je každého věc, zda je věřící, nebo je bezvěrec.
Ale ať je to tak, nebo jinak, neměl by nikdo přesvědčovat druhé o tom, co sám považuje za pravdivé. Je to subjektivní.
Přece věda a víra existují vedle sebe, přece každá zkoumá něco jiného – jak je to možné x proč je to možné atd.
Vzpomněla jsem si na jeden citát z filosofie od anglického myslitele Francise Bacona. Je v učebnici filosofie Úvod do světa idejí od kolektivu anglických autorů z r. 1994.
Francis Bacon Esej o pověrách
"Lepší je nemít o Bohu žádné představy než takové, které ho nejsou hodny. V prvním případě člověk v Boha nevěří, v druhém ho hanobí
"Je pravda, že trocha filosofie vábí lidskou mysl k ateismu, ale hlubiny filosofie přivádějí lidského ducha zase k náboženství.“ — Francis Bacon
Zdroj: https://citaty.net/citaty/1719291-francis-bacon-je-pravda-ze-trocha-filosofie-vabi-lidskou-mysl-k/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ano věřím, bůh mně kdysi vyléčil z nemoci tím že jsem se k němu každý večer v nemocnici modlil, měl jsem zánět mozku a to mně utvrdilo v tom že něco jako bůh musí existovat.
0 Nominace Nahlásit |
Tak už mi jednou někdo takové materiály poslal. Pokud Bůh existuje, tak dává o sobě vědět. To, že někdo napíše, co si myslí, je jeho názor, pohled a ne skutečný Bůh. Vědci třeba zkoumají látky, zjistí jejich vlastnosti, ale to neznamená, že tu látka znají dokonale. No a Bůh, pokud stvořil člověk, je daleko více než člověk a proto člověk nemůže nikdy dokonale poznat Boha. Takže věřím, ale pochybuji, že bys ty mi o něm mohl něco , co bych nevěděl.
0
před 1553 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jirka F: jestli oni za tím nebyli spíš doktoři, jejich existence je docela dobře prokázána i jejich blahodárný vliv na zdraví. Speciálně pak v nemocnicích se vyskytují hojně a konají tam každý den zázraky na svých pacientech.
To že jste místo doktorům a sestřičkám vděčný za své uzdravení postavě z bájí, svědčí spíš o tom, že svůj vděk neumíte nasměrovat.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |