Chodím k řezníkovi velmi málo. Téměř vždy mne však překvapí, že snad většina mladších hospodyněk, netuší které maso se na co hodí. Občas si nechají poradit od řezníka, ale v mnoha řeznictvích to ani personál dost dobře neví. Je to zarážející kam se posouváme.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, johana 56, ivzez, wendyX před 2394 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Kupuji různé druhy masa, podle toho, co vařím. – polévkové, gulášové, na pečení, dušení atd. – vepřové, krůtí, kuřecí u soukromníka. Myslím si, že rozlišení masa je důležité především u hovězího.
Občas vařím vývar z hovězího žebra či oháňky . Do vývaru přidávám červenou řepu a další zeleninu, smetanu atd., takže jde o boršč, z kližky guláš atd. Podle receptu D. Patrasové jsem vyzkoušela připravit líčka na víně – cena jako běžné maso.
Pro zajímavost něco k hovězímu masu
.
V neděli 29. 4. 2018 večer jsem v ČRo poslouchala pořad Pochoutky,
který moderoval Patrik Rozehnal. Mimo jiné hovořil s jedním šéfkuchařem
na téma hovězí maso.
Ten říkal, že některé hospodyně neumí hovězí maso kupovat, občas je neumí řezníci nabídnout – potvrzení toho, co je v otázce.
Říkal, že je třeba spotřebovat z hovězího masa vše – „od hlavy po oháňku“.
Jím maso, ale jeho spotřebu omezuji, nebo přidávám hodně zeleniny.
Hovězí maso vychvalované i zatracované …
.
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Na hovězí vývar se hodí směs morková kost nebo žebro + hovězí přední + kořenová zelenina (případně i bez ní). Platí, že čím kvalitnější hovězí, tím horší vývar a naopak. Že mladé hospodyňky neví jaké maso se hodí, na tom není nic divného. I mně trvalo léta, než jsem se to naučil. Někoho naučí maminka, někoho život a záliba ve vaření.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
U něčeho vím, něco vybírám jen podle vzhledu a nechám se překvapit jestli jsem se trefil 😉 a zatím to většinou vyšlo. Ale já zas taky nejdu do žádných specialit a ty notoricky známé druhy už vcelku znám i já.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, vím které maso kdy použít. Hovězí vývar dělám z pupku, žebra nebo z hrudí.
0
před 2393 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |