Dobrý den,
na stole mi leží 50 euro z minulých Vánoc a chtěl bych si je dát na účet. Nechci ale aby byly v eurech, ale v českých korunách. Jaký postup mi poradíte? Mám si je na poště vložit na účet a oni to přepočítají na koruny? Mám Poštovní spořitelnu.
Jestli to takto nefunguje, který nejednoduší způsob existuje, abych se co nejméně naběhal?
Děkuji za odpovědi
Edison: Ano. Jsem normální. Slušně jsem se zeptal na otázku, na kterou jsem neznal odpověď. U vás doma to snad funguje jinak?
annas: Děkuji za odpověď. :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1772 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Jít rovnou do banky a vyřídít přímo u pokladny. Peníze vám uloží na účet podle platného kursu dané banky.
2Kdo udělil odpovědi palec? FreddieR, independent
před 1772 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?FreddieR Nahlásit |
Seš normální? To si prostě MUSÍŠ zjistit ve vlastní bance! Každá banka má směnný kurz a lze tak vkládat eura a připsat kačky. Je to ale krajně nevýhodné.
0
před 1772 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Banky si strhnou z 50 eur takový poplatek, o bídném kurzu nemluvě,že je lepší sednout na Railjet a dát si v restauračním voze skvělou kávu a jídlo , a bez stresu obdivovat krajinu. Prostě ta eura projíst a propít.
Ano, u nás to funguje jinak: Především se ptáme tam, kde dostanem relevantní odfpovědi, tedy např. v tomto případě v bance. Neptáme se v kdejaké bance, ale v té, které se dotaz týká. A nakonec… není nic jednoduššího, než tam rovnou zajít.
A je nutné reagovat hned takhle sprostě? Třeba jsme se mohli dozvědět u které banky je to nejvýhodnější bez toho abychom museli sami srovnávat podmínky… Ale Ty musíš reagovat takhle což mohlo tazatele vyprovokovat k tomu, že nominoval první slušnou odpověď bez ohleduna to kolik informací obsahovala…
Já se tím totiž zabýval. Výhodný tento způsob není nikde. Srovnávačů na netu jsou spousty. Bank ještě víc. Podmínky a způsoby, těch už je pak dohromady nepřeberně. Tady se na to odpovědt nedá a pochybuji, že by ty kombinace kdokoli znal alespoň z té větší části. Tohle je přesně ten druh otázek, který je nejlepší zjistit si ve vlastní bance přímo.
Mimochodem… Banky mívají i bezplatné linky. Prostě nechápu, proč se drbat levou rukou za pravým uchem. Nebo je to něco jiného? Třeba lenost, nebo neschopnost?