Dršťky jsou vyráběny z předvařených předžaludků skotu (čepec,
bachor a kniha). Výroba spočívá ve vyprázdnění obsahu a vyprání zbytků
potravy skotu po porážce. Následuje praní v několika cyklech, kde se
docílí zbavení nečistot z čisté svaloviny. Svalovina předžaludků je
bílá, z vnější strany hladká a z vnitřní s texturou dle druhu
předžaludku. Svalovina se nakrájí na malé nudličky, které jsou nazývány
dršťkami a jsou hlavní surovinou pro výrobu dršťkové polévky.
Doplňuji:
Jen doplním toma004, nejlepší polévky! 🙂
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%A1%C5%A5ky
Upravil/a: Alesh
0 Nominace Nahlásit |
Jen doplním Aleshe,skvělé polévky. 🙂
Doplňuji:
Souhlasím.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Nechcete-li pojídat dršťky,lze tuto surovinu nahradit hlívou ústřičnou,houbami nazývanými václavky nebo houbou,která se jmenuje kotrč kadeřavý.Můj chlap dršťky taky nejí,ale z václavek nebo hlívy si dá a rád.
0 Nominace Nahlásit |
Opět několik otázek stejného typu. Jedna z nich v liště.
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-jsou-drstky
0 Nominace Nahlásit |
držťky nejsou nic; máte-li na mysli DRŠŤKY (podle PČP je též možno psát bez Ť), pak viz odpovědi kolegů. Se slovem „držka“ opravdu pranic společného
0 Nominace Nahlásit |
Převážně se používají hovězí, lze však použít í vepřový žaludek. Polévka je potom jemnější a chuť výborná.
0 Nominace Nahlásit |
Na drštkovou polévku do Muzejky na Lidické!
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |