Cukr na koblihách prostě není klasický, řepkový, moučkový z pytlíku. Už z dětství si pamatuji že mi chutnal víc na kupovaných koblihách, než babiččiných buchtách.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2132 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Viděl jsem videoreportáž z profesionální výrobny koblih. Koblihy se nesypou ani řepným cukrem ani hroznovým. Sypou se ŠKROBEM, který je jen nepatrně přislazen. Cukr by se totiž na teplé koblize rozpustil, byl by nevzhledný a kobliha by patlala ruce daleko více než takto. Není čas čekat, až koblihy vychladnou a cukrovat je teprve pak.
Jo a cukr je když tak řepný, řepkový určitě ne.
7Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, johana 56, da ny, nyjono, aliendrone, Edison, Michala11
před 2132 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Odpoveď byla označena jako užitečná
Nejsem odborník a jen odhaduji, ale není to třeba proto, aby se hned nerozpustil tukem v koblize, nebo vlhkostí?
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Michala11 Nahlásit |
Netuším. Hroznový cukr je méně sladký, dodává sice hned energii, ale že by kvůli tomu někdo kobllihy sypatl hroznovým cukrem?
Našla jsem v jednom odkazu, koblihy obsahují gluózový sirup. Tak mě napadlo, zda je sirupem nenatřou a pak pocukrují, protože je v popisu uvedený i cukr.
Koblihy nejím, takže nevím, jak posyp na nich chutná. Ale když je vidím psoypané např. v Albertu, jsou krásně bílé.
aliendrone – sůl
Já tak zavařuji ovoce již dlouho, na dno sklenice dám špetku soli místo cukru. To mně kdysi dávno poradila lékařka-homeopatka. Pomocí soli vyvstane sladká chuť ovoce.
Kdo chce, můžie si přisladit moučkovým cukrem .
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
A jsi si tím jistá? Podle mne se sypou normálním řepným – moučkou. Alespoň dle receptů. Glukóza není chuťově tak sladká, jako sacharóza. Ovšem použít se dá, jen nevím proč bych měl chuť koblihy zprznit nevýraznou glukózou. Možná pokud není normální moučka, tak se použije, jelikož se obvyke prodává na jemno namletá, jiný důvod k použití glukózy mne nenapadá.
Možná babička neznala fígl se solí – když chceš aby něco chutnalo OPRAVDU sladce, přidáš do cukru nepatrné množství soli. Navíc je třeba brát v úvahu, že se koblihy mohou (i když ne ty kupované) smažit na másle – a to je ÚPLNĚ jiné kafe, než ty na oleji – je to podobné jako když bifťoura děláš na sádle a ne na rostlinném oleji – živočisné tuky jsou nesrovnatelně „chutnější“ a jídlo podle toho i chutná.
0 Nominace Nahlásit |
Každá správná kobliha je podmazaná, ať již 1/4 jízdným, nebo třeba vyšším důchodem… řepku do toho nepleť, ta se používá na eurododace do podniku, co ti jako neřiká pane, ale náleží ti z něj 100 výnosů. Z dětství si pamatuji, že se lidem nedávaly koblihy, ale mazal se jim kolem úst med. Sladké ty představy ale také byly.
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Edison, Michala11
před 2132 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Těžko se budou koblihy sypat řepkovým cukrem. Když, tak řepným.
Ale hroznovým??? To by bylo silně neekonomické.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Michala11
před 2132 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
https://www.vitalia.cz/clanky/proc-v-penamu-nesypou-koblihu-mouckovym-cukrem/
Napařená dextróza s palmovím tukem… Modří už vědí. A omlouvám se
za „řepkový“
annas>>> Zavařování je má oblíbená činnost! Obvykle stačí, když
Kdovíproč jsem si myslel, že jste holka z města – a Vy zavařujete ovoce! To je VELICE chvályhodná činnost, navíc přínosná. Jenom… jestli to není na úkor KYSELÝCH OKURČIČEK, to by už nebyla zase tak velká sláva, nýbrž trochu menší. ;) :D :D
Alliendrone nemluví z cesty (vyjímečně 🙂. Trocha soli umí velmi výrazně posílit chuť. I do krupicový kaše máti půl až malou špetku soli přidávala. A to, že nositelem chuti je tuk je taky pravda. Hlavně ten živočišný. Žádný omega 3 a 6. Je to znát i na těstě. Je podstatný rozdíl, dá-li se máslo, nebo nějaká ta náhražka. Nemluvě o tom, že ztužovadla v rostlinných tucích jsou mnohem více nezdravé, než samotný živočišný tuk. Viz druhy cholesterolů.
Aliendrone jsem si tím téměř zcela jistá. Ochutnejte:) A je pravda že doma se mi na koblihách řepkový rozpustí.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |