Avatar uživatele
Diplivypli16

Za jak dlouho se může pít pálená domáci? nechci se totiž otrávit :D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4265 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud j dobče vypálená, tak okamžitě. Pokud je vypálená špatně tak nikdy. Domácí sliovice se nechává stát cca týden v otevřené nádobě, než se stáčí do lahví, takzvaně, aby se vyvětrala.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Doplním Drapa, pěstitelské palírny jsou dnes již vesměs vybaveny ultrazvukovým „stařením“ pálenky, ta pak ztratí ten nepříjemný „ocas,“ což by se jinak odstraňovalo dlouhým větráním. Ale to nepomáhá na methanol, ten se ztratí jen částečně, pokud je špatně vypáleno a methylalkohol v pálence je, pomohla by jen redestilace (s další objemovou ztrátou).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jirkajirka

Jestli jste ji pálili takto Tak to je jen pro silné povahy.Neriskoval bych http://www.zkra­covatko.cz/HDksMI
Doplňuji:
Methanol se vyráběl suchou destilací dřeva, především bukového, přičemž vzniká směs methanolu, kyseliny octové a acetonu. V ovocné pálence se vyskytuje jen minimálním množství zdraví neškodnému. V každé pálenici Vám odborně pálenku vypálí a pachy oddělí. Kvalita pálenky se určuje jaká kvalita ovoce byla použita ke kvašení. Řepný cukr se nedoporučuje, kazí chuť. Ultrazvuk je jen takové placebo a vyhozené peníze.Ze zapáchajícího masa také chutné řízky neuděláte.Jinak neškodí tak měsíc nechat pálenku vyvětrat.Pít se může ihned.

Upravil/a: jirkajirka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Pokud se na to ptáš, pak asi nevíš co a jak, tak bych být tebou neriskovala a nepila.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek