Dobrý den, dopátral jsem s k videu, které mi trochu vyrazilo dech. Na www.bezpecnaokna.cz je ukázáno, jak během pár sekund se dostat přes zamčené okno. Myslíte, že bych se měl něčeho obávat? Okna v paneláku nám dělala nějaká firma z Polska a teď abych se bál odjet na dovolenou. Doufám, že existují nějaké standarty a ve skutečnosti se dostat skrze okno není tak snadné jako na videu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? manon před 4428 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že okno není vážná překážka pro zloděje – pokud je
nízko a pokud je otočeno někam, kam není vidět. Ale na to, aby zloděj
otevřel okno jsou i jiné metody, nejjednodušší je rozmlátit sklo.
Hlavně až pojedeš na dovolenou to nikomu neříkej a taky to sem
nepiš :)
0 Nominace Nahlásit |
docela působivé video…ale myslím, že trošku přibarvené…princip jak otevřeli okno byl v tom, že se venkovní rám vyhnul směrem od okenního rámu…ale jejich okno není zazděné, stojí volně…u okna osazeného ve zdi to nejspíš tak jednoduché nebude…a pokud vás můžu ulidnit, standardně se (speciálně v paneláku) lupiči dostávají přes vchodové dveře…
0 Nominace Nahlásit |
pokud nebydlíš přímo v prvním patře tak se v paneláku zloděje
který ti vleze oknem bát nemusíš.Na okna ale existují folie proti rozbití
skla..Tam chodí přes dvreře.Takže si zabezpeč dveře.
Já na nich mám našroubován ocelový plech 4mm silný a nade dveřmi
u stropu chodby kamerku.Takže když se tam někdo už dostane mám ho na
záznamu.
Jinak dost aktivní bývaji v nocí když spíš,tak ti vybílí byt.Ale babička měla trámem zapřené dvře proti zdi.Pak se ti tam nedostanou.
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem teď řešil zabezpečení našeho domu, ale pojal jsem to trošku více komplexněji. Pořídil jsem si totiž chytré zabezpečení od https://www.rex.eu/hlidame-a-sledujeme/nemovitosti/zabezpeceni-domu/ , které je pro tento případ dle mého názoru tím nejlepším řešením.