Ovšem aniž bych z toho pak měla problémy já, například udání a pod. Dále by mě zajímalo, co s člověkem tento sprej vlastně udělá? A poslední co mě zajímá, když mě ta osoba napadla, mohu podat trestní oznámení? K čemu by to vedlo? Svědky mám.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Katusa před 4892 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jasně, proto se jmenuje obranný sprej.
Jsou různé druhy, běžný, pepřový a military(vojenský). Seřazeno podle
účinnosti.
A oznámení, nejen že můžete, ale určitě je záhodno podat a to co
nejdříve. Lze na jakékoliv služebně policie ČR.
Jinak sprej útočníka ochromí, je to podobné jako slzný plyn, ale se
silnějším účinkem, a je-li značkový, tak relativně kratšími
následky.
0 Nominace Nahlásit |
Je to urcite neprijemna vec … , ale nechapu tu otazku. Nekdo vas tedy napadl , vy jste se ted prisla zeptat na odpovedi , jestli muzete spray pouzit … a pak se vratite za dotycnym a naspreyuete ho ? Prominte… ale aby to pak nebylo jeste horsi. Radsi nez tu odplatu bych podala asi to oznameni. -iv-
0 Nominace Nahlásit |
Otázka je, zda svědci chtějí svědčit. No minimálně může takový člověk mít záznam. A jestli použít či nepoužít. Vůbec bych se nebál, je to přiměřená obrana. Ož existiújí i výklady, že přiměřená obrana je i když proti útočníkovi napadaný použije vyšší zbraň než jakou je napaden. Třeba proti noži použít pistoli. není to tak jednoznačný, ale za jistých okolností lze se takto bránit.
0
před 4892 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano. Ale následek svého počínání si ponesete sám. Ono použití
nervového spreje není stejné jako použití spreje slzného či
pepřového.
Slzný = slzení
Pepřový = slzení,pálení pokožky
Nervový = svalové křeče
U nervového se dostává aerosol do krevního řečiště kdy způsobuje svalovou ztuhlost a u člověka s slabším srdcem může přivodit infarkt či rovnou smrt.Proto je jeho použití u nás v ČR zakázáno krom zásahových složek do kterých vy 100% nespadáte.
Ale samozřejmě, že nepoletím teď za dotyčným mu nastříkat do obličeje. Ptala jsem se z důvodu případného dalšího napadení, bála jsem se, aby z toho dotyčný neměl například trvalé následky nebo podobné závažné problémy. Nejsem pomstychtivá, jen beru příliš ohledy na druhé, i na agresivní osoby bohužel.......