Zdravím, co mám dělat, na koho se obrátit, na jaký úřad nebo snad zaplatit advokáta? Od doby co je covid zaměstnavatel vyplácel 60% a zbytek bokem. Ale já do práce chodil a chodím normálně, těch 60% je zato že člověk sedí doma a nepracuje a já makal. Teď je situace taková,, že mi dal jen 40% a nic bokem. Do vyplatnice mi napsal, že jsem byl v praci 1 den a zbytek prostoje a já tam chodil. Jak se bránit? Je ohrožen můj rozpočet. Už takhle jsem na tom zlé. Děkuji.
Zajímavá 0 před 1491 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Co je psáno, to je dáno. Pokud vám nevadí, že mzda papírově nesedí se skutečností, když je to pro vás výhodné, tak se špatně reklamuje, když je to pro vás nevýhodné. Tudíž s „penězi bokem“ vám nepomůže ani advokát ani úřady. No a co se týká evidence pracovní doby, tak to nevíme, jak to máte v práci zařízené, jak jsou na tom kolegové atd.
0 Nominace Nahlásit |
Jediný, kdo může kontrolovat zaměstnavatele je Inspektorát bezpečnosti práce, ten sídlí v každém krajském městě. Je možné se ještě obrátit na Úřad práce, ale zde se domnívám přispívá jen při nevyplacené mzdě.
0
před 1491 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zajdi za právníkem, sice tě to bude něco stát, ale tohle nepochybně vyhraješ a pak ta protistrana zaplatí i tvoje náklady spojené se žalobou. Jedině, že by ta firma „zmizela“ z povrchu světa, pak by mohl být problém se těch peněz dobrat, ale to v této situaci nejspíš nehrozí, ne?
0
před 1491 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to solidní firma, tak existují pracovní výkazy, potažmo záznamy docházky. Také mzdový (á) účetní. Tam se obrať. Nebo pak na vedení.
0
před 1491 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak píše pepa.
Jedna věc se, co se stalo a druhá věc je, co je na papíře, píchačkách
nebo čipu a co lze doložit.
0
před 1491 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Musíte se domluvit jedině s vedoucím. Jinak Vám nikdo nepomůže. Sdělte mu, že jste chodil do práce a požadujete dohodnutou mzdu.
0
před 1490 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek