Čaute lidi. Potřebovala bych poradit. Moje mamka změnila heslo od své wifi a pak ho bohužel zapomněla. Jak bych to heslo znova mohla zjístit, kdyz neni na tu wifi pripojena? Kdyby byla pripojena, tak bych heslo zjístila přes PC, ale co robit v tomhle případu? Dík za rady
Zajímavá 0 před 2229 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokiaľ ho zmenila sama bez nejakého programu na tvorbu hesiel, veľakrát
stačí trocha psychológie, aké heslo by asi vytvorila, nakoľko myslím
(dúfam) že jej myslenie poznáte.
Malá rada:
všetky heslá majte zapísané niekde mimo počítača
Zdroj: Zdroj: dlhoročná skúsenosť nielen z pracoviska.
Upravil/a: led
0
před 2229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Připojit se kabelem, kouknout na heslo na WiFi a nastavit. Jinak to nejde.Nebo z compu, který tam připojený je.
0
před 2229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uvést do továrního nastavení, čudlíkem pro reset. Spustit na tovární heslo ( je na zadním štítku routeru) a pak si nastavit své nové.
Celá operace spočívá ve stisknutí čudlíku a opsání továrního hesla. Připojení měnit nemusíš.
Upravil/a: mosoj
0
před 2229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mosoj, tohle je totální reset routeru. A kdo ví, jak to maj nastavený. Jestli jde jen a pouze o heslo na WiFi, je efektivnější připojit se kabelem a v nastavení to zase změnit. Horší to je, pokud někdo změní heslo do routeru. Tam už nic jinýho, než reset nepomůže. Já osobně, když něco změním, tak si nastavení stáhnu a uložím. Pak zase stačí po resetu loadnout zpátky poslední funkční konfiguraci a mám vystaráno.
Dělal jsem to několikrát. Bez problémů. Heslo do routeru mají zaznamenané u poskytovatele. Do toho se nehrabu, neumím anglicky.
To, že to tak máš Ty ještě neznamená, že to tak maj oni. Já teda veškerá tovární zabezpečení měním co nejdříve. Nemluvě o tom, že se zde nic nepíše o tom, jestli je to router poskytovatele, nebo router za modemem, tedy vlastní. A anglicky umět netřeba. Drtivá většina u nás dostupných routerů, a ne jen u nás dostupných, má i češtinu. Pokud se do toho nehrabeš, je to dost slušná díra k tvému compu a ne jen k němu (což neznamená, že neodborným zásahem to významě vylepšíš).
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |