Dům je v hranici pozemku. Mohu jej zateplit 20cm širokým odvětrávaným
zateplovacím systémem bez souhlasu souseda?Prakticky mu odeberu několik
metrů čtverečních pozemku.
Může mi to soused zakázat?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5602 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, pokud se se sousedem předem nedohodnete a zateplení provedete, může se soused domáhat nápravy, neb mu hodláte ´vzít´ kus jeho pozemku. Takže jednoznačně doporučuji se sousedem uzavřít dohodu, ze které bude vyplývat, že máte jeho svolení (ať již za úplatu nebo nikoli), aby předmětná ´stavba´ zasahovala do jeho pozemku.
0
před 5601 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Letos se mi konečně podařilo udělat zateplení domu, a to 160 mm vatou. To si myslím, že na padesátce zdi je naprosto dostatečné. Zateploval jsem si dům kompletně svépomocí a dobře jsem udělal. Dům se mi podařilo zateplit za celkem krátkou dobu a hlavně o hodně levněji, než co mi nabízela kdejaká firma. Ono je to hodně o tom, kde nakupujete materiál na zateplení. Mě se třeba povedlo sehnat materiál cenově velmi dobře, a to vlastně díky tomu, že jsem vše hledal s velkou pečlivostí. Opravdu hodně jsem toho sehnat na e-shopu obchodu topkraft .cz Takže pokud se chystáte zateplovat, tak je rozhodně mohu doporučit.
Pokud to až takovým způsobem bude zasahovat do sousedova pozemku, tak bych se s ním o tom určitě nejdříve pobavil. Jinak by z toho mohl být pěkný problém. Taky se chystám příští rok dělat zateplení. Už na to mám vybrané jedno řešení od Baumitu, viz https://baumit.cz/reseni-kategorie/komponenty-pro-zateplovani Naštěstí náš domek je ale osamocený, takže toto nijak zvlášť řešit nemusím.