Chtěla bych si změnit příjmení z tohoto důvodu:S přítelem jsme se rozešly a máme spolu dvě děti,které mají příjmení po něm,chci si vzít stejné příjmení,protože mi nepovolí abych jim změnila příjmení po mě.Můžete mi někdo poradit na který úřad se mám obrátit s touto žádostí,a kolik to stojí.Nebo popřípadě,jak a kde mám zažádat abych měli příjmení po mě a zda-li s tím jejich otec musí souhlasit.Díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 5466 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Co potřebujete předložit?
· písemnou žádost, která se může vztahovat na jednu osobu, na nezletilé dítě nebo na celou rodinu
· rodné listy osob, kterých se má změna týkat
· oddací list (uzavřel-li žadatel manželství)
· průkaz totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas ČR)
· osvědčení o státním občanství, jedná-li se o povolení změny příjmení dítěte do 15ti let
· souhlas druhého rodiče, podává-li žádost pouze jeden z nich (nebo rozhodnutí soudu, jímž je tento souhlas nahrazen)
Kolik zaplatíte?
Správní poplatek se hradí v hotovosti a činí 1 000 Kč.
Správní poplatek ve výši 100 Kč se hradí pouze v případě:
· Při změně příjmení hanlivého, výstředního, směšného, zkomoleného nebo cizojazyčného
· při změně příjmení rozvedeného manžela – manželky na předešlé příjmení (pokud je žádost podána déle jak jeden měsíc po nabytí právní moci rozsudku o rozvodu manželství)
Nesouhlasíte se správním rozhodnutím o změně vašeho jména?
· je možné podat proti správnímu rozhodnutí odvolání do 15 dnů ode dne jeho doručení
0
před 5465 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek