Avatar uživatele
tazatelka

Zmrazené drůbeží maso – bude po 1 roce v mrazáku ještě „jedlé“? rozmrazeno po celou dobu nebylo.

Maso bylo koupeno čerstvé a ihned zamrazeno. Pak se na ně trochu zapomnělo, teď vypadá krásně, ale přece jen rok je rok. Podotýkám, že rozmrazeno za celou dobu nebylo.
Hlavně prosím nepište, že jedlé ano, ale jenom jednou! 🙂
Doplňuji:
Doplněno:
Zmrazeno v normální Whirpoolce staré asi 8 let. Jaká je teplota v mrazáku bohužel nevím.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, redy před 3630 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Ano.
V běžně prodávaných domácích mrazácích toto maso může být maximálně místy poněkud vyschlé (v místech, kde není kontakt s obalem), jinak i po jednom roce rozhodně není nijak závadné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Je to jedlé, vždyť se prodává mrazená drůbež s minimální trvanlivosti až dva roky, ne-li déle.
Doplňuji:
Domácí mrazáky jsou převážně na – 18 st.C

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Hodně záleží při jaké teplotě bylo zamraženo
při –12°C cca 12 měsíců
při –18°C cca 18 měsíců
při –24 a méně neomezeně

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Je naprosto v pohodě jedlé, pokud je nebudeš konzumovat syrové.
Jestli je dobře uvaříš, upečeš…, nevznikne žádný zdravotní problém (který by, případně, nevznikl ´začerstva´), jen to maso bude velmi pravděpodobně dehydratované a ´mírně´ bez chuti…
😉
Rozhodně spíše na vývar nebo rizoto, stejky bych z toho nedělal.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek