Avatar uživatele
dudu

Znáte a používáte ještě remosku?

Před chvílí jsem tuto pomocnici ukládal na místo a uvědomil si, že držím v ruce zařízení, které jsme dostali jako svatební dar v roce 1973 a od té doby nám neustále k plné spokojenosti slouží. Používáte tento údajně český vynález často, jste s ním spokojeni a máte nějaké specielní znalosti? Moje paní v remosce s vynikajícím výsledkem připravuje rýži na všechny způsoby a především pak vykoštěné vepřové koleno k němuž kromě běžných ingrediencí přidává čtvrtky jablka. Věřte – výsledek nemá chybu. Podělte se prosím o zkušenosti a recepty.
Doplňuji:
Tome díky za tip na plněné papriky. Manželka je s ohledem na počet „žroutů“ peče v troubě mezi zakrytými plechy, před odkrytím ještě dávku zaleje smetanou, čímž se vše zjemní. Je to sice kalorická bomba, ale i za studena veliká mňamka. Pro menší dávku určitě použijeme remosku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: dudu

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? petka, anonym, Kerberus, hanulka11, tom004, Jikra, anonym, fcoop, aIise před 4923 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Něco najdete v odkazu
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/stara-dobra-remoska

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Remoska nemá chybu.Prakticky neznám jídlo,které by v ní nešlo připravit.Jsem na tom podobně,používáme jí,ne tu původní,ta byla ještě bez „okýnka“,ale koupili jsme (1975) velkou,a také funguje dodnes.Máme sice sporák s horkovzdušnou troubou,ale,třeba maso,i buchty,mi upečené v remosce chutnají víc.Jídlo se nevysuší,prostě je to fajn věc.A nejraději v ní dělám plněné papriky,jedno,jes­tli s rajskou,nebo jenom šťávou.A koleno s jablkem vyzkouším.Zní to zajímavě.
Doplňuji:
Tak to jsme na tom úplně stejně.Ohlásí se dcera,a je to také pekáč v troubě. 🙂

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
baghira

Znám a používám na chalupě, kde nemáme sofistikovanější techniku :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Ano, znám, mám a rád používám. Málem „prehistorická“, „nezdravá“, ale zla-tá ! Ty nové a drahé jí nesahají ani po kolena (můj názor).
Pokud chci, přípravím v ní vše 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Omlouvam se , nemam zkusenost , ani recept … , ale cely zivot po ni touzim. Kolikrat uz jsem mela " nakroceno " , ze si ji koupim , ale pak , nevim proc , je mi nejak lito penez a zasvistim vedle do buticku. 🙂 Tise zavidim . Remosku i dobroty. 🙂 -iv-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já ji mám starou 33 let.Masíčko v ní připravené je lahoda,zapékané těstoviny,fr.bram­bory,kuře-kůrčičku takovou neudělá jiná sebelepší trouba.Buchty,per­níky,všechno.Jen ta rýže mě, dudu, nikdy nenapadla,vyz­kouším.Věříte,že nikdy jsme ji neměli rozbitou?I tu šňůru máme původní!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Měla jsem ji pekla jsem v ní jak maso,sekanou tak buchty koláče .Byla to prima věc . Pak jsem ji dala synovi ,když odcházel z domova a už jsem si jinou nepořídila.Vidím na ní reklamy zase se vyrábí, možná........

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek