Dobrý den, prosím Vás, opravdu mě baví angličtina, učím se napřed sama doma, jenže jsem se sekla. Jak mám rozeznat minulý čas průběhový a minulý čas prostý? Četla jsem si to na spoustě stránkách, ale stejně to pletu. Je to tak že 2/5 sloves doplním do věty správně. Potřebovala bych jakoukoliv nějakou pomůcku. Prosím Vás, jestli by mi to někdo vysvětlil pořádně… Děkuji předem.
Pořád si nejsem jistá.. Nesla deštník.. V tu chvíli ho nesla, a není to jendorázová činnost. Nebo je? Prosím poraďte!
PS: NECHCI ŽÁDNÉ ODKAZY NA HELP FOR ENGLISH A PODOBNĚ! V těch článcích je furt úplně to samé a mě to nepomáhá. Takže prosím raďte, jen když opravdu víte! Děkuji moc předem.
Pěkný den.
PPS: Nevěděla jsem do které rubriky to zařadit, tak prosím žádné poznámky na tohle téma.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4158 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud NECHCEŠ (kopíruji tvoje velká písmena) odkazy, podívej se do textů, ze kterých se učíš. Nebo si najmi angličtináře, což by asi bylo, pokud není ve škole, nejrozumnější. 😉
0 Nominace Nahlásit |
Než se ti to dostane do krve, je třeba se řídit alespoň citem. Funguje to obdobně jako u přítomného času prostého a průběhového.
Pokud bys chtěla říct, že nosila klobouk (jako styl odívání), byl by průběhový, kdybys popisovala, co měla na sobě a zrovna měla klobouk, byl by prostý. S deštníkem to samé.
1Kdo udělil odpovědi palec? Hakunamatata
před 4158 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek