Je to nějaký příběh tuším že o císařovně pro kterou nechali vystavět místnost plnou zrcadel sklíček apod. aby pochopila tuším že jednotu všeho existujícího. Mělo by se to odehrávat někde na dalekém východě a nejspíše to je spojeno s hinduismem nebo buddhismem. Ale už to jsou roky co jsem to četl někde na netu. Víte co to je? Vygooglit se mě to nepodařilo.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 21 hod |
Sledovat
Nahlásit
|
Znám jen HORROR o místnosti plné kreténů. 😉 😁 😁
https://www.ods.cz/media/content/post/0612/61206_big.jpeg
0 Nominace Nahlásit |
Příběh, o němž mluvíte, je pravděpodobně příběh o „Místnosti tisíce zrcadel“, který je často spojován s buddhismem. Ačkoli je to starobylý moudrostný příběh, neexistuje spolehlivý záznam, který by potvrzoval, že byla někdy taková místnost postavena pro skutečnou císařovnu.
Podle legendy byla tato místnost používána jako duchovní nástroj pro pochopení jádra svého vlastního já. Osoba, která vstoupila do této místnosti, viděla v tisících zrcadech svůj vlastní odraz, který odrážel její duševní stav. Pokud byla osoba šťastná, viděla tisíce šťastných tváří. Když byla smutná, viděla tisíce smutných tváří. Pokud byla rozzlobená, zrcadla odrážela její hněv. Je tedy metaforou pro to, jak můžeme vnímat svět kolem nás podle našeho vnitřního stavu a nastavení.
0
před 21 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Napadl mě zrcadlový sál ve Versailles nebo Křišťálový palác v Londýně. Ani jeden ale nereprezentoval jednotu.
0
před 19 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4700 | |
led | 3034 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2246 | |
zjentek | 1705 | |
aliendrone | 1454 | |