Aby jste mojhli být oddáni potřebujete platný občanský průkaz,bez něj to vážně nejde. Nepřipadá v úvahu ani občanka s ustřiženým rohem,ani náhradní doklad. Aspoň já jsem to tak měla pře necelým rokem, měla jsem ustřižený roh kvůli změně bydlení a museli jsme čekat měsíc na novou občanku,no a po svatbě zase hurá pro novou. Docela ojeb…
0 Nominace Nahlásit |
Domnívám se, že bez OP to nepůjde, ale lepší bude se optat přímo na
matrice příslušného měst. úřadu.
Stejně bys tam měla jít, aby případný termín odložili pokud to
nepůjde.
0 Nominace Nahlásit |
Ano oddají vás na náhradní doklad i má sestra měla stejný problem a oddaly jí bez problémů.Zastavte se na vašem městském úřadě řeknite jim co se vám stalo a poproste je o vystavení náhradního dokladu.Mezitím si ale vyřidte nový občanský průkaz.
0 Nominace Nahlásit |
Na úřadě vystaví náhradní doklad o totožnosti s omezenou platností.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5315 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím,že by problém být neměl.Předkládají se rodné listy a to je také doklad totožnosti a občanky po nás chtěla matrikářka,aby je znehodnotila a odstřihla jim roh.Stejně jděte hned v pondělí na městský úřad nahlásit ztrátu!!!!
0
před 5315 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky si myslím,že vás oddají.A navíc,stejně si tu občanku budete dělat novou.To by mě teprve zajímalo,jak se to bude řešit,když si budete vyřizovat ten náhradní doklad,než se vyřídí nová OP a jste svobodná a předpokládám,že budete měnit i příjmení.Jestli to pak poběží znovu,tak je to docela kuriozní.Přeju Vám hodně štěstí při vyřizování a taky v manželství.
0
před 5315 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek