Drive jsem to pocitovala,ale dnes husi kuze mi naskakuje vic a manzel mi
rika:uz se zase rmoutis ci zlobis house(huso)je to na me videt a ja nevim co
s tim?
Doplňuji:
Ale neni to u mne jen chladem.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, panenka, Jahoda, pekynka před 5230 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejhorší je,že mě se dělá i teď v tom šíleným vedru,najednou se mi zamotá hlava a pak mě poleje studený pot a mám husinu,ale čím to je,to vážně nevím…
0 Nominace Nahlásit |
Husí kůže mi naskakuje každou chvilku můj manžel se mi už i směje zmrzlý nos studené nožky a husí kůži mám většinou navečer když jsem bosky a sedím u počítače manžel mi říká zmrzlino.
0 Nominace Nahlásit |
Mně dost často naskočí husí kůže při poslechu krásné hudby. To se mně stalo asi před týdnem, když mladý virtuos precizně zahrál na harmoniku Fibichův Poem.
0 Nominace Nahlásit |
Husí kůže je reakce převážně na chlad (ale i např. na emoce), jsou to vlastně napřímené chloupky. Vzduch, který je držen mezi nimi má sloužit jako izolace. Člověk už nemá tak hustý porost, takže u nás je to spíš jen evoluční zbytek :) Jinak ke vzpřímení chlupu dochází stahem malého svalu, který je při většině chlupů (musculus arrector pili=vzpřimovač vlasu), chybí např. v podpaží,vousech…
0 Nominace Nahlásit |
Je to zvláštní jev když se udělá husí kůže, nevím co to způsobuje zda vyplavení nějakého hormonu nebo jiným mechanismem. Osvětlí nám to někdo?
0 Nominace Nahlásit |
Já mám husinu i v těchto vedrech (jak zmínila Kropitko). Mám úplně stejné příznaky. Je mi vedro, najednou se mi zamotá hlava, zapotím se a husina je na světě. Zajímalo by mne, jak nad tím vyzrát, jelikož mít pořád husinu není moc fajn… 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já to mám většinou z těchto příčin:
Chlad
U ochlupených zvířat a samozřejmě i lidí se chlupy zvedají, aby se
lépe izolovala kůže od chladu.
Strach
Zvednuté chlupy činí člověka či zvíře opticky větší, což
nepřátelům může nahnat strach.
Vzrušení
Adrenalin způsobuje stažení svalů.
0 Nominace Nahlásit |
Já mám husí kůži z jogurtů, mléka, zákysu. Stačí jen představa nebo reklama na jogurt nebo polívku z pytlíku. Prostě při představě nechutného jídla.
0 Nominace Nahlásit |
Na svou „husí kůži“ si v podstatě stěžovat nemohu.Šlo by jí
někdy něco vytknout,to je jasné,ale v podstatě jsem spokojený.
Jiní jsou na tom i hůř.
Některé husiny jsou poměrně nedisciplinované a vyskakují si,jak je
napadne.
0 Nominace Nahlásit |
Jak vidim nejsem v tom sama a je zajimave ze zatim odpovidaji jen zeny.Ale myslim si ze i chlapi muzou mit tento jev,i kdyz u sveho jsem nikdy nic nevypozorovala.Tak nevim snad nam nejaky napise.
To;Bunnik dekuji za vysvetleni,tak ze je to i u muzu?
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |