Avatar uživatele
ondra07

Achjo… :(

Už fakt nevím … :( Ať dělám co dělám, pořád se mi nedaří ušlehat tuhý sníh z bílků… Možná, že na to nepoužívám ten správný nástroj, jinak do těch bílků dávám i špetku soli a stejnak nic. Je to jediný problém, který mi překáží, když se snažím něco dobrého upéct. Když to tak bude i na dále, tak si asi pořídím, tyčový šlehač nebo jak se tomu říká :))
Ale neporadíte mi někdo nebo jak dlouho to mám šlehat a dá se to i vidličkou? :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? chudst, hanny 2, tom004 před 4730 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fablen

Máš tam skutečně jenom samotné bílky? Pokud se Ti tam dostane kousek žloutku, tak se Ti sníh ušlehat nepovede.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Vidličkou jsem tedy sníh ušlehat nezkoušela. Asi by to dalo dost práce.
Dřív jsme měli doma starý ruční šlehač, kde metly byly pouze zpřevodované pomocí ozubených koleček.
Teď používám robot nebotyčový mixer s metlami pro šlehání.
To je za chvíli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Když bere mlsná a nejde ušlehat sníh, to je průšvih jako hrom. Mne se dobře šlehal v kovové míse a metlou či něčím co mělo spirálu na šlehání.
Fakt ale je, že když jsme byli malí, tak se piškotové těsto mámě nikdy pořádně nepovedlo. Jednou bylo málo třenéího žloutku s cukrem, podruhé sněhu. Ale čeho bylo dost – tak dětí které měly ulepené pusy. A piškot potom stejně zmizel ze stolu rychlostí blesku.
A jak dlouho – než je sníh tak tuhý, že nevypadne z otočené mísy dnem vzhůru. Ale když se nepovede do 3 minut alespoň našlehat základ, asi se nepovede vůbec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Možná se pletu, ale moje babička byla kuchařka a snad říkávala, že sníh dobře nedrží, pokud se k jeho výrobě použijí „staré“ bílky, nebo bílky ze starších vajec /ne zkažených/.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

I když jsem fanda všelijakých elektrických „udělátek“ a používám je,na sníh používám starý mechanický šlehač s kličkou na víku,a dvěma metlami uvnitř.Neznám nic lepšího,a snad dá se koupit i dnes.Ten můj,kdysi vyrábělo družstvo Mechanika Praha.Bez problémů funguje,i když je z umělé hmoty,pořád.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

Suchá čistá nádoba, pouze bílky a žádné přísady nepožívám. Nemám problém. Vidličkou je to asi jako křesadlo místo sirek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andělé

Mosoj Vám už něco našel a jak píše Terry a Fablen,tak dejte velký pozor,abyste měl jen bílky a ani trošku žloutku,jinak je neušleháte. A vidličkou to snad ani nezkoušejte,budete šlehat až do rána a bez výsledku. Bud ruční nebo elektrický mixér s metlami. Elektrický je samozřejmě raz dva..:-)
Hodně zdaru,at vyzrajete nad bílkama!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sůwa

Nejspíš děláš ty Míša řezy, já už jsem odpoledne měla chuť napsat předpis bez šlehání. Tohle je množství na bábovku, z poloviční do dortové formy. 2 vejce + 1 hrnek cukru + 2 hrnky ph.mouky + 1/2 pr.do peč. ( i celý ) + 1/2 hrnku oleje + vanilkový cukr ( nemusí být ) + 2 lžíce kakaa + necelý hrnek mléka. Sypké dám do mísy, promíchnu, na to všechno ostatní a pořádně zamíchám. Do formy je bábovka, na plech s vysokým okrajem Míša řezy, nebo poloviční dávka do dortové formy. Peče se na 180°C, až se nelepí na špejli. Tvaroh jak bylo uvedeno, jen někdy přidám dvě lžíce rybízové marmelády. Čokoládovou polevu nedávám na celou plochu, ale místy pokapu. Stejný základ ( bez kakaa ) dělám i pod ovoce a na to drobenku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Já na to nic elektrického ani nemám. Sníh ukvrdlám kvrdlačkou, je taková umělohmotná a napůl drátěná. Mám to s ní opravdu za chvíli bez velkého úsilí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Ve vaření ti opravdu nepomohu, ale třeba toto .

http://www.bab­skarada.cz/?p=641

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Dá se říct, že ve svém věku jsem už zkušená kuchařka, na šlehání sněhu z bílků používám většinou ruční elektrický šlehač, původně se používala ruční metla, která vypadala jako kónická pružina. Když k bílkům přidám cukr a rozmačkané jahody, sníh taky ušlehám pevný, jen to trvá o něco déle. Sníh se dává do těsta pro jeho nakypření, ale totéž snadno dokáže i pr.do peč. Na většinu piškotových těst šlehám žloutky + bílky + cukr do husté pěny a prášek nedávám.
Tazateli bych radila neuzavírat tak brzy otázky, připravuješ se možná o další možnosti.

před 4730 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek