Už fakt nevím … :( Ať dělám co dělám, pořád se mi nedaří
ušlehat tuhý sníh z bílků… Možná, že na to nepoužívám ten
správný nástroj, jinak do těch bílků dávám i špetku soli a stejnak
nic. Je to jediný problém, který mi překáží, když se snažím něco
dobrého upéct. Když to tak bude i na dále, tak si asi pořídím, tyčový
šlehač nebo jak se tomu říká :))
Ale neporadíte mi někdo nebo jak dlouho to mám šlehat a dá se to
i vidličkou? :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? chudst, hanny 2, tom004 před 4730 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Máš tam skutečně jenom samotné bílky? Pokud se Ti tam dostane kousek žloutku, tak se Ti sníh ušlehat nepovede.
0 Nominace Nahlásit |
Vidličkou jsem tedy sníh ušlehat nezkoušela. Asi by to dalo dost
práce.
Dřív jsme měli doma starý ruční šlehač, kde metly byly pouze
zpřevodované pomocí ozubených koleček.
Teď používám robot nebotyčový mixer s metlami pro šlehání.
To je za chvíli.
0 Nominace Nahlásit |
Když bere mlsná a nejde ušlehat sníh, to je průšvih jako hrom. Mne se
dobře šlehal v kovové míse a metlou či něčím co mělo spirálu na
šlehání.
Fakt ale je, že když jsme byli malí, tak se piškotové těsto mámě nikdy
pořádně nepovedlo. Jednou bylo málo třenéího žloutku s cukrem, podruhé
sněhu. Ale čeho bylo dost – tak dětí které měly ulepené pusy.
A piškot potom stejně zmizel ze stolu rychlostí blesku.
A jak dlouho – než je sníh tak tuhý, že nevypadne z otočené mísy
dnem vzhůru. Ale když se nepovede do 3 minut alespoň našlehat základ, asi
se nepovede vůbec.
0 Nominace Nahlásit |
Možná se pletu, ale moje babička byla kuchařka a snad říkávala, že sníh dobře nedrží, pokud se k jeho výrobě použijí „staré“ bílky, nebo bílky ze starších vajec /ne zkažených/.
0 Nominace Nahlásit |
I když jsem fanda všelijakých elektrických „udělátek“ a používám je,na sníh používám starý mechanický šlehač s kličkou na víku,a dvěma metlami uvnitř.Neznám nic lepšího,a snad dá se koupit i dnes.Ten můj,kdysi vyrábělo družstvo Mechanika Praha.Bez problémů funguje,i když je z umělé hmoty,pořád.
0 Nominace Nahlásit |
Suchá čistá nádoba, pouze bílky a žádné přísady nepožívám. Nemám problém. Vidličkou je to asi jako křesadlo místo sirek.
0 Nominace Nahlásit |
Mosoj Vám už něco našel a jak píše Terry a Fablen,tak dejte velký
pozor,abyste měl jen bílky a ani trošku žloutku,jinak je neušleháte.
A vidličkou to snad ani nezkoušejte,budete šlehat až do rána a bez
výsledku. Bud ruční nebo elektrický mixér s metlami. Elektrický je
samozřejmě raz dva..:-)
Hodně zdaru,at vyzrajete nad bílkama!
0 Nominace Nahlásit |
Nejspíš děláš ty Míša řezy, já už jsem odpoledne měla chuť napsat předpis bez šlehání. Tohle je množství na bábovku, z poloviční do dortové formy. 2 vejce + 1 hrnek cukru + 2 hrnky ph.mouky + 1/2 pr.do peč. ( i celý ) + 1/2 hrnku oleje + vanilkový cukr ( nemusí být ) + 2 lžíce kakaa + necelý hrnek mléka. Sypké dám do mísy, promíchnu, na to všechno ostatní a pořádně zamíchám. Do formy je bábovka, na plech s vysokým okrajem Míša řezy, nebo poloviční dávka do dortové formy. Peče se na 180°C, až se nelepí na špejli. Tvaroh jak bylo uvedeno, jen někdy přidám dvě lžíce rybízové marmelády. Čokoládovou polevu nedávám na celou plochu, ale místy pokapu. Stejný základ ( bez kakaa ) dělám i pod ovoce a na to drobenku.
0 Nominace Nahlásit |
Já na to nic elektrického ani nemám. Sníh ukvrdlám kvrdlačkou, je taková umělohmotná a napůl drátěná. Mám to s ní opravdu za chvíli bez velkého úsilí.
0 Nominace Nahlásit |
Ve vaření ti opravdu nepomohu, ale třeba toto .
http://www.babskarada.cz/?p=641
0 Nominace Nahlásit |
Dá se říct, že ve svém věku jsem už zkušená kuchařka, na šlehání
sněhu z bílků používám většinou ruční elektrický šlehač, původně
se používala ruční metla, která vypadala jako kónická pružina. Když
k bílkům přidám cukr a rozmačkané jahody, sníh taky ušlehám pevný,
jen to trvá o něco déle. Sníh se dává do těsta pro jeho nakypření, ale
totéž snadno dokáže i pr.do peč. Na většinu piškotových těst šlehám
žloutky + bílky + cukr do husté pěny a prášek nedávám.
Tazateli bych radila neuzavírat tak brzy otázky, připravuješ se možná
o další možnosti.
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |