Pokud je originál z výroby,tak je to naprosto bomba záležitost,u předělávek starších kusů aut na jiná paliva jsou problémy,také jsem chtěla jedno takové koupit,ale náš automechanik mi to rozmluvil.
0
před 3275 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám Felicii na plyn jezdím 10 let. Aby se plyn vyplatil musíš najezdit
asi tolik km co jsi dal za předělání (15 000 Kč se rovná
15 000 km) – z výroby už zakoupené nevím, potom už jezdíš za méně
peněz.
V zimě startování na benzín (plyn při nízkých teplotách špatně
chytá, auto tolik neakceleruje (při předjíždění a je línější
v delších kopcích- musíš s tím počítat.
Každý rok se musí do servisu na revizi plyn, bomby a zařízení, proměří
zda plyn někde neuchází. Na STK platíš 2× za měření emisí . Jednou
měří emise při zapnutém plynu a jednou ještě při zapnutém benzínu
i když benzín používáš jenom ke startování. Nikdy nevíš kolik ujedeš
km – rozdílná kvalita plynu. Záleží na tom , kolik tam nacpou
vysokopecního plynu jednou ujedeš na nádrž 300 km jindy 280 .Všude se
okrádá čím více vysokopecního plynu tím větší výdělek pro prodejce.
Ale jinak celkově spokojenost.
0
před 3275 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mám zkušenosti s LPG 5 let a cca.60tis.km. koupil jsem ho nově namontované ve starším voze. po najetí cca.5 tis.km odešel motor a v servisu mi řekli, že to udělal ten plyn. měl jsem to auto rád, tak jsem mu dal za 60 tisíc úplně nový motor. teď jezdí v pohodě, jen jsem si dodělal sám přimazávání ventilů do všech válců (ne jak to píchnou do sání před první válec, ale ke každému zvlášť). bere mi to 9 litrů LPG na 100km. do nádrže nacpu 37 l. jednou ročně revize zařízení, emise jsou trochu dražší než normálně. pravidelná výměna filtrů kapalné a plynné fáze (sám za pár stovek). pořizovací cena LPG zařízení 32tis. ztrátu výkonu necítím. jediné mínus je zákazy parkování v krytých garážích a platnost nádrže na 10let, pak výměna. příště půjdu zase do LPG
0
před 3274 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
manzel by chtel do auta lpg ale nevi u jake firmy nebo kde si ma auto nechat predelat :( diky za rady.