Avatar uživatele
anonym

Boršč a případné rozdíly.

Dobrý den,jsou nějaké rozdíly mezi ukrajinským a ruským borščem?V jakých ingrediencích je případný rozdíl?Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, vagra, rynek878 před 5083 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

ukrajinský boršč se vaří z vepřového masa a ruský z hovězího

Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ruské a ukrajinské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku (baršč) a Bulharsku. Základem boršče je vývar z kostí a masa (obvykle předního hovězího pro ruskou nebo vepřového pro ukrajinskou variantu boršče) a směs osmažené zeleniny (červená řepa, někdy brambory, mrkev, zelí, cibule). Zelenina se krájí na nudličky, osmaží se na tuku a lehce se zahustí zásmažkou, následně se rozředí vývarem, doplní se vařené maso a polévka se dochutí octem a cukrem do příjemně navinulé chuti. Bohatší boršč se doplňuje nakrájenou uzeninou a podává se se zakysanou smetanou

Zdroj: podle seminární práce

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Rekla bych,ze ukrajinsky si zaklada na syte cervene barve a repa se pred tepelnou upravou postrika octem.Je zaklad hovezi maso.Ale je to opravdu pochoutka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek