Avatar uživatele
9 řemesel

Vaříte boršč?

Měl jsem jeden krásný recept , ale je v háji.Na netu jsem ho nenašel.Jak jej děláte vy? Třeba někdo má stejný recept, jako byl můj ztracený.No , naděje umírá poslední, tak díky …
Doplňuji:
Vagra díky !!!!To je ON ! Už jak jsem četl o slovenštině, tak mne to trklo. Ten ztracený byl taky SLOVENSKÝ. A co více , je to ono.DÍKY MOC!! A také všem ostatním moc děkuji.Vyzkouším, vyzkouším, nebojte se.Já totiž toto jídlo přímo zbožňuji.Tak se mějte a díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, flodur, vlastina před 5181 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já vařím. Správně má být ze tří druhů mas. Já dávám někdy jen jedno, jindy dvě.
Dělám ho zhruba podle vloženého odkazu. Kosti ale nepoužívám. Někdy přidám i fazole, sušené houby. Hřebíček rovněž ne, jen pepř, nové koření a bobkový list.

Zdroj: http://recepty­.vareni.cz/pra­vy-rusky-borsc/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tady si určitě vybereš.Dobrou chuť.

Zdroj: http://www.to­precepty.cz/vyh­ledavani.php?hle­dam=bor%C5%A1%C4%8D&au­tor=0&kategori­e=0&v_nazvu=1&hle­dat.x=0&hledat­.y=0

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vagra

Mám ve své" Knize receptů "recept na boršč,stáhnutý někde z netu,ale je ve slovenštině,tak pokud to nevadí:

Boršč – originál ruský

750 hovädzieho mäsa s kosťou, 2 až 3 bobkové listy, zopár guľôčok čierneho korenia, 400 g zemiakov, 300 g hlávkovej kapusty, olej, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 paradajku, 150 g cvikle, 2 až 3 lyžičky octu, kôpor, petržlenovú vňať, kyslú smotanu.

Hovädzie mäso s kosťou uvaríme vo vode. Vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti. Do vývaru vložíme bobkové listy, celé čierne korenie a zemiaky, pokrájané na kocky. Ak použijeme zimnú kapustu, vložíme ju do vývaru spolu so zemiakmi, ak skorú kapustu, tak o 10 minút neskôr, ako zemiaky. Na oleji opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a paradajku pokrájanú na mesiačiky. Pridáme vývar z polievky a chvíľu podusíme. Vlejeme do vývaru s kapustou a zemiakmi. Pridáme vykostené mäso. Ak použijeme varenú cviklu, tak tu ju pridáme asi 3 minúty pred dovarením boršču, pokrájanú na kocky, spolu s octom, ktorý nám pomôže zachovať farbu cvikle. Ak použijeme surovú cviklu, opražíme ju spolu s cibuľou a mrkvou. Do polievky pridáme aj kôpor a petržlenovú vňať. Podávame s kyslou smotanou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

s maminkou se po něm můžem utlouct, takže ho občas uvaří. Recept odpovídá zhruba tomu, na nějž poslala odkaz AnnaS, jen s jednou drobnou odchylkou, smetanou se to „pouze“ „nezdobí“, ale flákněte tam té smetany do každého talíře klidně i několik polévkových lžic. Po rozmíchání to díky ní získá správný šmrnc.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
vagra

Není zač.
Jsem rád,že jsem se v tom množství receptů na boršč, trefil do toho pravého.

před 5181 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek