Měl jsem jeden krásný recept , ale je v háji.Na netu jsem ho
nenašel.Jak jej děláte vy? Třeba někdo má stejný recept, jako byl můj
ztracený.No , naděje umírá poslední, tak díky …
Doplňuji:
Vagra díky !!!!To je ON ! Už jak jsem četl o slovenštině, tak mne to
trklo. Ten ztracený byl taky SLOVENSKÝ. A co více , je to ono.DÍKY MOC!!
A také všem ostatním moc děkuji.Vyzkouším, vyzkouším, nebojte se.Já
totiž toto jídlo přímo zbožňuji.Tak se mějte a díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, flodur, vlastina před 5181 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já vařím. Správně má být ze tří druhů mas. Já dávám někdy jen
jedno, jindy dvě.
Dělám ho zhruba podle vloženého odkazu. Kosti ale nepoužívám. Někdy
přidám i fazole, sušené houby. Hřebíček rovněž ne, jen pepř, nové
koření a bobkový list.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/pravy-rusky-borsc/
0 Nominace Nahlásit |
Mám ve své" Knize receptů "recept na boršč,stáhnutý někde z netu,ale je ve slovenštině,tak pokud to nevadí:
Boršč – originál ruský
750 hovädzieho mäsa s kosťou, 2 až 3 bobkové listy, zopár guľôčok čierneho korenia, 400 g zemiakov, 300 g hlávkovej kapusty, olej, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 paradajku, 150 g cvikle, 2 až 3 lyžičky octu, kôpor, petržlenovú vňať, kyslú smotanu.
Hovädzie mäso s kosťou uvaríme vo vode. Vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti. Do vývaru vložíme bobkové listy, celé čierne korenie a zemiaky, pokrájané na kocky. Ak použijeme zimnú kapustu, vložíme ju do vývaru spolu so zemiakmi, ak skorú kapustu, tak o 10 minút neskôr, ako zemiaky. Na oleji opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a paradajku pokrájanú na mesiačiky. Pridáme vývar z polievky a chvíľu podusíme. Vlejeme do vývaru s kapustou a zemiakmi. Pridáme vykostené mäso. Ak použijeme varenú cviklu, tak tu ju pridáme asi 3 minúty pred dovarením boršču, pokrájanú na kocky, spolu s octom, ktorý nám pomôže zachovať farbu cvikle. Ak použijeme surovú cviklu, opražíme ju spolu s cibuľou a mrkvou. Do polievky pridáme aj kôpor a petržlenovú vňať. Podávame s kyslou smotanou.
0 Nominace Nahlásit |
s maminkou se po něm můžem utlouct, takže ho občas uvaří. Recept odpovídá zhruba tomu, na nějž poslala odkaz AnnaS, jen s jednou drobnou odchylkou, smetanou se to „pouze“ „nezdobí“, ale flákněte tam té smetany do každého talíře klidně i několik polévkových lžic. Po rozmíchání to díky ní získá správný šmrnc.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |