Nedávno už tady stejná otázka otázka padla, ale tehdy byla vidět jen za rozbřesku a nebylo to nic moc. Dnes bude viditelná celou noc v celé své kráse a navíc Měsíc bude v novu, takže to výrazně zlepší pozorovací podmínky. Bude přibližně nad severním obzorem. Všichni astronomové i já jsou na větvi z toho, jak dlouhý ocas má. Čekám na to už celý týden, ale furt bylo u nás zataženo. Dnes předpověď vypadá líp.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Rokio, anonym před 1569 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Já ne.
Tady mám z minulého vikendu – počasí vyšlo.
https://imgup.cz/images/2020/07/20/PSX_20200713_172706-01-01-01-01-01.jpg
Upravil/a: MichaelOffic
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Asi ne, protože vstávám. Nicméně věřím, že to bude nádherný pohled. Noc je úžasná pohádka sama o sobě. :)
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Vážený Johannes Kepler, pochváľte sa potom „spachtošom, čo musíme ráno skoro spávať, prípadne tým, čo v noci pracujú (aha, aký neznámy výraz "pracovať“) obrázkom kométy. Ale prosím, nech tam nesedí ten naj naj naj aliendrone. Urobte fotku bez neho. Ďakujem.
0 Nominace Nahlásit |
Já bohužel nemám odkud.
I mne by potěšila fotka (klidně i s Aliendronem).
@MichaelOffic, děkuju.
Upravil/a: ivzez
0 Nominace Nahlásit |
No já nemám dalekohled, tak to zkusím okem. výhled na sever mám ultrabezva. Dneska je nov, čili by z toho mohlo něco být, uvidíme. V kolik hodin to vypukne? Asi blbá otázka co? Tak aspoň- kterým směrem půjde chvost? Počítám, že proti slunku, čili bude směřovat nahoru do hlubokého vesmíru, bo slunko bude tou dobou dole pod západem. Jinak porovnával jsem to a tak dlouhý ocas zase nemá.. (;
....................................
Doplnění, 21.30 hod. … no a je to v háji, už teď je to nad Prajzskou zase samý mrak.
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Zjentek: na to dalekohled nepotřebuješ a bude to nad obzorem celou noc. Ohon uvidíš podle přibližně kolmo k obzoru.
Jj, dneska pojedu k jezeru, je tam exkluzivní výhled na SZ, tak snad už ji konečně spatřím na vlastní oči.
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |