--
Obrázek
https://cdn.pixabay.com/photo/2019/12/09/19/39/landscape-4684217_960_720.jpg
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? vagra, Drap, dust8, hapiky, independent, aliendrone před 1728 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Můj názor je ukázkovým opakem názoru kology Drapa. Čas změní všechno. Naproti tomu člověk nezmění vůbec nic*. Přesto si instinktivně uvědomuje, že změna je život a tomto duchu jedná, čili s časem sdílí.
Já na čas nahlížím jako na veličinu, bez které nemůže existovat prostor a tudíž ani hmota. Prostor se vší svou hmotou je uvězněn v čase. Toť můj skromný pohled.
*Pokud to „přepískneme“, po nás se vše vrátí „do normálu“. Mohli bychom pohybovat tělesy ve vesmíru, kdybychom chtěli, ale my jsme si zvolili snažší cestu a tak taháme a taháme za kratší konec. Mohli bychom se rozvíjet, ale místo toho rozvoj studujeme.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, annas
před 1727 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sám čas nic nezmění ani nemůže změnit. Čas nám jen umožňuje aby jsme mohli provést ty správné změny správným směrem.
0 Nominace Nahlásit |
Mám takový pocit, že jsem začal znovu žít, když přišla
svoboda(1989). Už nebyl nikdo nedotknutelný, ani nikdo neprávem
pranýřovaný.
To každý ví, časy se měení…To zpívali v době krátké svobody a bylo
to výstižné!
Ale mám pocit básníka, který píše, že je to čas či doba, která se
mění, lidé se jen přizpůsobují nové době…
0 Nominace Nahlásit |
Změny v průbehu času přichází, dokonce i když se o to vůbec nesnažíme. Nicméně považuji za lepší řešení aktivně se na dění podílet a snažit se ho ovlivnit, než se pasivně nechat vléci událostmi.
Jestli „Budeme mít pocit, že znova žijeme?“ nevím, já mám pocit, že jsem umřel už někdy dávno před lety a teď jen nějak ze setrvačnosti „přesluhuji“. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |