Zalezi na tom JAKA KAVA a JAKY CAJ – jsou tam dost podstatne rozdily.Mimochodem videl jsem hodinovy dokument na toto tema,a dle studii se zadna skodlivost nekona… Ale je pravda,ze kava trosku dehydruje.
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych všeho s mírou ale pravdou je že káva na rozdíl od čaje dehydruje.U čajů je možnost zvolit k pití zelené čaje nebo tzv.bílé čaje které nejsou fermentované.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím o škodlivosti nic konkrétního jen to ,že obsah učinných látek včetně kofeinu je silnější u čaje.Káva je v našich končinách víc použivaná jako společenské pití,každé má jistě své.Jednoznačně, ano čaj nebo ano káva je škodlivější nevím.
0
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
osobně si myslím že škodlivější je káva protože dehydruje.
0
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není škodlivější ve smyslu, že by nějak hůře působil na organismus,
ale je teoreticky návykovější.
Obsahuje thein, což je látka téměř stejná jako kofein. Thein ale působí
pomaleji a pomaleji se také rozkládá, proto na něj může vsniknout
závislost snáz než na kofein.
0
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
černý čaj se může při pořádném vylouhování používat jako „droga“, alespoň jsem to takhle četl na netu..:)
0
před 5349 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
NO to nevím,ale každopádně oboje mám moc ráda, kávičku piju pouze 100% Arabicu, buď jako presso kupuji od Amway za 145Kč 250g nebo instantní Arabicu tahle káva je teda trošku dražší ale vážně si na ni pochutnám je hodně silná a úplně stačí kávová lžička do hrnečku 160Kč za 100g a čaj mám ráda černý a taky od Amway ten je nejlepší jaký jsem kdy za sáčkových čajů pila.Pokud někdo chcete tuto kávu či čaj ochutnat ráda vám ho pošlu poštou – poštovné zdarma 🙂 Kupuji vždycky balení po 4ks,takže doma nějaké mám.Hezký den přeje Jitka S. sklenickovajitka@seznam.cz
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |