Zákon o provozu na pozemních komunikacích (zákon o silničním
provozu)
říká
Kde není chodník nebo je-li neschůdný, chodí se po levé krajnici, a kde není krajnice nebo je-li neschůdná, chodí se co nejblíže při levém okraji vozovky. Chodci smějí jít po krajnici nebo při okraji vozovky nejvýše dva vedle sebe. Při snížené viditelnosti, zvýšeném provozu na pozemních komunikacích nebo v nebezpečných a nepřehledných úsecích smějí jít chodci pouze za sebou.
A hlavně -
Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po
okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je
povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby
byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních
komunikacích.
9Kdo udělil odpovědi palec? led, dudu, Mc Merkurion, marci1, klumprt, Kepler, kodl67, Rokio, Jiří Bohumil
před 2504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lepší je chodit v protisměru. Včas uvidíš auto a můžeš zajít ještě blíže ke krajnici pokud to jde. Nerad chodím, když mi jezdí auta zezadu. Ale nevím jak to je v pravidlech silničního provozu.
0 Nominace Nahlásit |
Vždy po levé straně – v protisměru aut. Zrovna před týdnem jsem málem zajel maníka, který se v neosvětlené části vozovky, mimo obec, bez reflexních prvků, v noci, v šedém oblečení, „motal“ na pravé straně vozovky a telefonoval. A manželka se divila, proč najednou zajíždím na levou stranu. Ta jej vůbec neviděla. Já naštěstí, v poslední chvíli, ano.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, nyjono, Ušel ventil
před 2504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek