Mam na mysli to že to strašne oslnuje a kapky pekne rozkladaji svetlo a vsechno míří do očí a ve tmě vidíte pouze zařící kouli a ani nevite poradne kudy jedete a uz vubec ne kde to neznate jestli muzete najet víc ke krajnici a sou uzke silnice nemam na myslí silnice oznacene pruhem tam je místa dost .
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? anonym, jendahun, mosoj, hanny 2, fablen, RQLM, Pájo, teracora před 4774 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Chce to kvalitní stěrače, nastavit rychlejší frekvenci stírání a
uhýbat pohledem doprava (směrem ke krajnici). Někdy pomůže sluneční clona
a když je nejhůře, jeďte klidně krokem, pokud by to nešlo jinak.
Doplňuji:
Dobré je také pustit na sklo foukání nebo vyvětrat, aby se Vám okno
nemlžilo…
Upravil/a: Pájo
0 Nominace Nahlásit |
Jste první který to přizná. Již jsem si myslel že jsem sám. Prostě jedu tak jak vidím a abych to v případě nehody přežil !! k velké nevoli ostatních řidičů, kteří určitě také nic nevidí ale jim to nevadí a jezdí doslova o život.
Doplňuji:
Nejsem přesvědčen že ve tmě a za deště to zcela vyřeší polarizační
brýle.
http://www.bryle.cz/slunecni-bryle/polarizace/polarizace-a-vyhody-polarizacnich-bryli.html
Ono se také jedná o nedostatečné osvětlení vozovky. Mokrý černý asfalt pohlcuje světlo a snižuje účinnost reflektorů. Takže osobně mám pocit když míjím protijedoucí vozidlo že jedu do černé díry. Doslova a do písmene na slepo.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Dcera na to používá brýle… mají nějakou úpravu proti
oslňování.
Jinak já se snažím dojet za světla :)
Doplňuji:
Nejhorší jsou ti, co jedou za mnou… To většinou hodím pravý blinkr,
zajedu ke krajnici a ať si jede :)
Upravil/a: teracora
0 Nominace Nahlásit |
Je to hrozný,také s tím mám problém a proto mimo město večer a ještě za deště jezdím minimálně.Vzpomínám si,že jednou,když jsem takhle jela,tak se za mnou tvořily fronty aut,všichni vždycky hned jak mohli,tak mně předjeli,určitě nadávali a zuřili,ale mě to bylo jedno,přece se nezabiju!
0 Nominace Nahlásit |
Ty brýle nejsou ani tak drahé,jen jestli budou účinné,zkusím je.
Zdroj: http://internetovy-obchod.msbox.cz/bryle-pro-nocni-jizdu/f-1-s-50-dp-116346/
0 Nominace Nahlásit |
problem je, ze ne kazdy ma spravne nastavene svetlomety.
jizda v noci na potkavaci svetla je bezpecna pouze na cca 60 km/h – abych splnil podminku a zastavil na vzdalenost, na jakou mam rozhled…
nicmene my ridici z povolani, treba s autobusem, neradi vidime, a uz vubec v takovem pocasi, neosvetlene cyklisty. …no vlastne – jsme radi, kdyz je uvidime, ale v negativnim smyslu…
0 Nominace Nahlásit |
jela jsem za deště večer jenom jednou v zimě a to ještě v autoškole – některá světla aut jsou tak nepříjemně oslňující a ostrá i když jsou potkávací, že to ani možný není a to nemusí ani pršet, aby se nedalo koukat :/. Snažila jsem se držet čar – ale je to celkem nová silnice, takže byly dobře viditelné, ale zase je celkem úzká a vede přes Křivoklátské lesy – naučila jsem se akorát za žádnou cenu nekoukat do zrcátek a mít puštěné stěrače naplno… jestli máte někdo další použitelné rady budu jen ráda, jestli se někdo podělí :)
0 Nominace Nahlásit |
První co je potřeba udržovat čistá okna i zevnitř. Dál kvalitní
stěrače . jak již někdo tady píše. Jakmile začnou dělat čárky –
vyhodit a vyměnit. Za další je zpomalit a nedívat se do světel.
V neposlední řadě než auto přijede -podívat se jestli se ve
v prtisvětle neobjeví na mé straně stín chodce, cyklisty apod.
Jsou i utěrky na okna proti opocení, ale zásada je klídek, alespoň
dvakrát ročně si nechat seřídit světla, minimálně při výměně
žárovky a když je auto naložené, tak sklopit světla podle zatížení
(dnes to mají skoro všechny). Když to bude dělat každý, tak bude na
silnicích pohoda.
0 Nominace Nahlásit |
lukas.zmizik" Opět jsi jeden z mála řidičů který má v podvědomí že správně seřízené tlumenéá světla smějí svítit jenom na určitou vzdálenost a tomu zákonitě vzhledem klidským reakcím odpovídá i nějaká maximální bezpečná rychlost. Z mládí si pamatuji že to je nekdě mezi 60 – 70 km /hod.
Toto byla jedna z mých prvních otázek zde, abych se dozvěděl že
znalost této problematiky je zoufalá a tomu také odpovídá
rychlost vozidel za tmy ( jezdí se jako ve dne).