Strašně obdivuji ty kteří, vždy mají říct něco co dává smysl, prostě kdysi jsem mluvil srozumitelně, ale od té doby co chodím často na fb, a poslouchám v jednom kuse písničky nemám prostě chuť mluvit, nevím opravdu ty věci tolik narušuji mou mluvu ?.. prostě většinou jsem zticha, a nevim co mam říct, abych třeba někoho pobavil, nechci se' nějak rozepisovat snad to chápete, ale chtěl prostě mluvit normálně, a ne jak debil, ( museli by jste mě slyšet) prostě většinu času nemam co řict, a když řeknu tak to není vubec vtipné ale trapné, a je asi kvuli, rodičum moc se se mnou nebaví jen jak bylo ve škole, a tady maš oběd, ale nic pak už se ptam jen ja.. a Ano, kdybych to měl rict někomu z vas v realu, tak bych řekl ,, nejde mi mluvit ,, prostě Děkuji všem co jsi udělali čas a pokud s tim maji nějaké zkušenosti.. Děkuji moc ;)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? bolak, Beer4Real, gagaga před 3971 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Je to „nemoc“ moderní doby. SMS z mobilu, zkrácené texty a zkratky na sociálních sítích. Člověk zůstává u počítače většinu doby sám. Jediná rada je : mluvit, mluvit, mluvit. S rodiči, kamarády,příbuznými. Rodičů se třeba zeptej častěji, jak to bylo kdysi, jak ses narodil, jak se seznámili apod. Sejděte se spolu „u jednoho stolu“, uvařte si kávu, čaj a povykládejte si. My to tak doma děláme a věř, že se někdy dovíš věci, které bys jinak nevěděl. A kolik legrace u toho zažijeme ! Zkus třeba číst někomu nahlas knihu. Také to děláme. Bezvadně se u toho usíná. Lidi spolu málo komunikují a užívají si legraci ! 🙂
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Chicony Nahlásit |
Podívej se na net, kolik je tu studií a debat na téma, jak závislost na
mobilech a internetu poškozuje mozek a normální komunikaci mezi lidmi. Ani
přes ta nejkrásnější a nejvytuněnější udělátka není nad normální
rozhovor dvou a více lidí. Navíc FB užívá „svůj vlastní jazyk“. Na
netu se dá stěží orientovat, které výrazy jsou s chybou a které
správně.
Sociální sítě mají sice lidem najít cestu k jiným lidským jedincům,
ale je to jen prostředí pokřivené virtuality. „Čučení“ do monitoru
lidské jedince izoluje, a to je v příkrém rozporu s tím, co o svém
významu např. FB tvrdí.
Technika má člověku sloužit, ne ho ovládat. Pochopil jsi to správně, je