Zdravím, chtěl bych se zeptat, čím může být způsobeno klepani motoru. Při 1500–2000ot to přestane
Bmw e46 316i 2004 benzin
Předem děkuji za jakékoliv info
https://youtu.be/znz9b9g1zDo
Zajímavá 0 před 1762 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Těch příčin může být dost, asi to bude muset poslechnout nějaký zkušenější člověk. Podle záznamu zvuku mně to spíš připadá na nějaký mechanický problém v rozvodech, nebo někde jinde. Podobné klepání mně kdysi vydával alternátor, než se podělal úplně. Taky jsem si tehdy myslel, že to jde z motoru. Klepání vlivem detonačního spalování vzniká při nevhodné hodnotě předstihu ve vztahu ke složení palivové směsi. Některé vozy mají na bloku motoru snímač klepání, který dává signál řídicí jednotce a ta následně zmenší hodnotu předstihu. To by vyžadovalo servis a připojení analyzátoru přes diagnostickou zásuvku. U těchto „stříkaček“ řídicí jednotka obvykle řídí jak složení palivové směsi, tak i zapalování (tzv. motormanagement). Doma na koleně už s tím moc neuděláme.
0 Nominace Nahlásit |
Mnbohem lépe poraděj na odpovídajících forech. Tedaaaa… jestli vůbec někdo bude dělat diagnsostiku přes internet…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
„Klepání motoru“ může způsobit jen nekvalitní benzín s oktanovým číslem nižším, než jaký předepisuje výrobce. Tehdy dochází k tzv. detonačnímu spalování.
0 Nominace Nahlásit |
Možná strach že se koketuje s návrhem zvláštní daně na vozidla starší 10 let.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek