Avatar uživatele
otaznicek84

Čím to je, že je těsto na pizzu z pizzerie sytější než domácí?

Dobrý den, zajímalo by mě, proč je těsto z pizzerie vždy sytější než to domácí … já jsem dělal pizzu již několikrát, ale nikdy jsem nedocílil podobné sytosti … v čem je prosím to tajemství? (Vím, že každá pizzerie dělá těsto trochu jinak, ale tak obecně). Děkuji předem za odpověď.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 3827 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
huxa

Já mám těsto zhruba stejně syté a i dobré jako v pizzeriích.
Jinak je to jiným receptem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Já přidávám do těsta místo obyčejné vody minerálku, poradil mi to jeden kuchař co v picerce dělal.
Jinak klasika:-)) droždí, mouka, olej, sůl. Mám ji docela sytou.

Chutná mi i ta od Ládi Hrušky:-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Já jsem si v čechách nas pice nikdy nepochutnal tak jako v itáliji. Koukal jsem jak těsto napřed potřeli olejem pak prozlak a navrch oblohu co si zákazník vybral.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Dost často je to tím, že prostě nemáte doma pizza pec, která by těsto vytáhla do takové výšky za dosažení opravdu vysokých teplot. Tam se pohybuje třeba kolem 450 °C. Doma těsto topíte kolem 300 °C a je tam třeba 10 až 15 minut. Pizza v Itálii je upečená maximálně za 5 minut a díky tomu máte i suroviny na těstě pořád křupavé.

Nový příspěvek