Dobrý den, zajímalo by mě, proč je těsto z pizzerie vždy sytější než to domácí … já jsem dělal pizzu již několikrát, ale nikdy jsem nedocílil podobné sytosti … v čem je prosím to tajemství? (Vím, že každá pizzerie dělá těsto trochu jinak, ale tak obecně). Děkuji předem za odpověď.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 3796 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já mám těsto zhruba stejně syté a i dobré jako v pizzeriích.
Jinak je to jiným receptem.
0 Nominace Nahlásit |
Já přidávám do těsta místo obyčejné vody minerálku, poradil mi to
jeden kuchař co v picerce dělal.
Jinak klasika:-)) droždí, mouka, olej, sůl. Mám ji docela sytou.
Chutná mi i ta od Ládi Hrušky:-))
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem si v čechách nas pice nikdy nepochutnal tak jako v itáliji. Koukal jsem jak těsto napřed potřeli olejem pak prozlak a navrch oblohu co si zákazník vybral.
0
před 3795 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dost často je to tím, že prostě nemáte doma pizza pec, která by těsto vytáhla do takové výšky za dosažení opravdu vysokých teplot. Tam se pohybuje třeba kolem 450 °C. Doma těsto topíte kolem 300 °C a je tam třeba 10 až 15 minut. Pizza v Itálii je upečená maximálně za 5 minut a díky tomu máte i suroviny na těstě pořád křupavé.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |