Avatar uživatele
anonym

Recept na pizzu

Ahojda, máte někdo recept na opravdu dobré pizza těsto?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5559 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Já dělám těsto takto, je to jednoduché a pizza výborná 😉

Do mísy proseju cca 300g polohrubé mouky. Přidám 2 špetky soli, jeden sáček sušeného droždí a promíchám.

Přidám 4 lžíce oleje (já používám olivový, ale může by zcela určitě i jiný), cca 125ml vlažné vody a zpracuju na hladké těsto.

Přikryté nechám cca 40 až 50 minut kynout. Když je vykynuto, vyklopím a na vále ještě prohnětu. Pak vyválím na placku, kterou už ručně dotvaruju do potřebné velikosti. Formu vymazávám olejem.

Kraj potírám také olejem, zbytek kečupem. Plním dle chuti. Peču při 220°C cca 15 až 20 minut.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dandi

Suroviny
droždí
2 lžičky cukru
2 dl teplé vody
250 g polohrubé mouky
rajčatová omáčka
měkký salám
nakrájená bazalka
žampióny
cibule
zelená paprika
černé olivy
sardinky
mozzarela
parmezán

Postup přípravy

V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Vytvoříme z něho kruh a vložíme do okrouhlého pekáče na pizzu.

Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky, bazalkou, houbami, cibulí, nakrájenou paprikou a olivami. Navrch poklademe sardele a pizzu posypeme mozzarellou a parmezánem. V předehřáté troubě ji pečeme 30 minut.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
rákosníček

300g hladké mouky, 80g hrubé mouky, 15g droždí, 2 žloutky, 80g másla, asi 15dl mléka, sůl
uděláme kvásek přidáme ho do mísy s moukou přidáme žloutky vlažné rozehřáté máslo a sůl a vlažným mlékem zaděláme středně husté těsto
necháme těsto v teple asi hodinu vykynout a pak rozdělíme těsto na dva plechy a na kterých těsto vytvarujeme rukama na těsto si dejte co máte rádi

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alenka901

4 netradiční výborné pizzy
kategorie: pizzy

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca cca 2 hodiny

Ingredience:
Těsto: – na 4 pizzy
500 g polohrubé mouky nebo 550 g hladké (z polohrubé je křupavější!)
300 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
1–2 lžičky soli
Kvásek: 1/2 kostky droždí (20g), 1/2 lžičky cukru, krocha mouky

Náplně: – vždy na 1 pizzu
Salsa verde:
1 sáček mozzarely (nakrájená na plátky),
cca lžíce kaparů,
cca 3 stroužky česneku (posekané, prolisované),
petrželka (hladkolistá, ideálně čerstvá) – nasekaná,
sůl, oliv. olej

Cuketová:
malinká cuketka (nastrouhaná),
1/2 papriky (nakrájená na kostičky),
1 malá cibule (najemno nakrájená)
2 stroužky česneku (prosilované),
1/2 plechovky sekaných nakrájených rajčat (nebo čerstvá),
oliv. olej,
kečup,
sůl, pepř, oregano na dochucení,
eidam a nivu na posypání

Chřestová / žampionová se smetanou
stroužek česneku (prolisovaný),
150 g čerstvých žampionů (na plátky) nebo svazek zeleného chřestu (nakrájené na 2–3 cm špalíčky),
cca 100 ml smetany ke šlehání,
100 g strouhaného parmezánu,
olej, sůl a pepř na dochucení

S nakládanými artyčoky s kari a smetanou
1/2 plechovky nakládaných artyčoků (pokrájených na plátky),
100 ml smetany ke šlehání,
kari, sůl a pepř na dochucení

Příprava:
Příprava:
cca 20 min přípravy, 1,5 hodiny kynutí, 15 min pečení

  1. Těsto: Necháme vzejít kvásek, mezitím promícháme sůl s moukou, přilijeme vodu, olej a kvásek a vypracujeme pružné těsto. Necháme kynout 1,5 hodiny (i déle), aby zdvojnásobilo objem. (Lze použít též pekárnu na chléb, program na přípravu těsta – při využití funkce „odložený start“ můžete přijít z práce a těsto je připravené k vyválení:-)
  2. Z vykynutého těsta vyválíme 4 pizzy (používám klasický plech a dělám takové patvary, co nejsou ani kruhy, ani obdélníky, něco mezi tím) – přímo na pečícím papíře.
  3. Připravíme náplně:

Salsa verde: poklademe pizzu mozzarelou, posypeme kapary, česnekem (rovnoměrně!), petrželkou a trochou soli. Zakápneme olejem.
Cuketová: osmažíme dozlatova na teflonce cibulku, ke konci na 1 minutu přidáme česnek (nesmí zčernat!), pak cuketu, rajčata, papriku a koření (včetně oregana). Dusíme do změknutí. Ke konci dochutíme kečupem, příp. dosolíme. Namažeme na pizzu, posypeme strouhaným eidamem a nivou. Nebo jen nivou.
Žampionová / chřestová: Česnek a houby (/chřest) podusíme na oleji (chvilku), osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Necháme bublat do zhoustnutí (cca 2 min). Poklademe na pizzu a posypeme parmezánem.
Artyčoková: Poklademe plátky artyčoků, zalijeme smetanou smíchanou se solí, pepřem a kari.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů (v horkovzdušné méně) – ideálně na funkci „pizza“/turbo­ventilátor (spodní pečení + zadní kruhové topné těleso) nebo se spodním teplem. Pečení trvá cca 10 – 15 minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

www.recepty.cz pizza hodně druhů těst na výběr

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek