Jak a čím to příroda zařídila, že každé dítě okolo čtyř let má nekonečnou otázku na všechno, a to „proč“?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, anonym před 5260 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Snaží se poznávat neznámý svět okolo sebe, a jelikož už umí obstojně mluvit, používají oblíbené vševystihující „proč“. Zároveň si tím také istinktivně a nevědomky trénují slovní zásobu a její používání.
RE: kropitko
Opici to také zajímá, ale jelikož neumí mluvit, musí si vystačit tím,
že si konkrétní věc osahá, nebo ochutná.
0 Nominace Nahlásit |
Protože člověk je od přírody tvor zvídavý,pokud Vás to obtěžuje,tak
jste si měl pořídit např. opici,tu by to nezajímalo…
Doplňuji:
to bumbes já to myslela tak,že se opice neptá „proč?“
Upravil/a: kropitko
0 Nominace Nahlásit |
I když to dětské PROČ občas vyvede z míry, někdy naskočí na jazyk PRO SLEPIČÍ KVOČ, je třeba být trpělivý. Dítě si rozšiřuje slovní zásobu, při hře si slova opakuje, vede s panenkou či medvídkem dialog.
Nedávno v autobuse jela holčička s babičkou a svými otázkami upoutala pozornost.
Babičko, proč jsi stará? Proč musíme stát? Proč mám pán bílé vlasy?
Babička trpělivě vysvětlovala.
0 Nominace Nahlásit |
Ve čtyřech letech je malí človíček na vrcholu schopnosti přijímat informace a tento vrchol je spojen s rychlím rozvojem logického myšlení. Když to dáte dohromady s touhou po poznání máte před sebou ono nikdy nekončící proč? Je to otrava? Ale když si uvědomíte že v tomto období se vytváří základ ke všeobecnému přehledu a logickému uvažování. Musíte se potomkovy věnovat o to více a vše mu vysvětlit a objasnit. Nikdy jim neříkejte na to jsi ještě malí. Není jen mu můžete usnadnit budoucí schopnost vnímat, logicky uvažovat a lehce se učit. Je to velmi významné období ve vývoji dětí a sami rodiče svým dětem připravují podmínky k dalšímu rozvoji.
0 Nominace Nahlásit |
Všechny se ptaly,ptají,budou se ptát.Informační hlad. Pomalinku TO pak odeznívá.Někdy mi připadá,že se dospěláci ptát zapomněli.Nepočítám otázky typu:„Proč jsi včera přišel zase nalitej“?
0 Nominace Nahlásit |
Dítě je zvědavé proto protože se chce dozvědět na jeho otázky odpovědi a proto používá slovo proč.
0 Nominace Nahlásit |
Je to slovicko tajnosti,ma neco do sebe a nejen u deti.Vsak nejednou kdyz nas neco nemile potka,se ptame sami sebe proc atd.Cetla jsem clanek s nazvem Deda a Milousek.Ale ze deda mel trpelivost,kazdych 5min.vnouckovi vysvetlovat na otazku proc.Jak pisi,detem se ma na proc odpovidat a my dospeli premyslet nad tajemnym proc.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1715 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 688 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |