Doplňuji:
A jde ten gelfix něčím nahradit?
Mně to přijde, že když si koupím kilo meruňky a gelfix, tak mně to vyjde ještě dráž, než kdybych si koupil v krámě hotovou marmeládu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, aramah, johana 56, chudst, redy, gagaga před 4123 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mrkla jsem se, které ovoce obsahuje nejvíce pektinu, takže se nemusí dodávat.. Jsou to í jablka, rybíz, citrusové ovoce či angrešt a kdoule. O něco hůře jsou na tom meruňky, hrušky, maliny, borůvky, ostružiny či broskve. Nejméně pektinu obsahují banány, ananas, jahody, třešně a kiwi. Čím je ovoce zralejší, tím méně pektinu obsahuje, proto se na marmelády využívá i nezralé ovoce..
Vše o marmeládách
http://clanky.vareni.cz/zpracovani-ovoce-na-marmeladu/
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?chudst Nahlásit |
nic strašného ..tak si ji pak naliješ na rohlík, nebo s ní můžeš třeba zapíjet lívanec ,)
0 Nominace Nahlásit |
jenže hotová marmeláda koupená nemusí chutnat po ovoci,ve kterém si marmeládu koupíš,v jahodové i jiné marmeládě je běžné,že polovinu nebo kolik procent zastupuje jablečná drť.a taky existují marmelády,kde za skleničku o 250gr dáš třeba 60 kč,a to ti kilo meruněk a želírák fakt vyjde levneji.
0 Nominace Nahlásit |
Místo marmelády bude spíš sirup.Annas ve vyčerpávající odpovědi
uvedla druhy ovoce,které žádný přídavek nepotřebují.
Gelfix lze mahradit klasickým Pektogelem,nebo kylinou citronovou.Použití
Gelfixu 3v1 má výhodu v tom,že dávku cukru je možné snížit až o dvě
třetiny a podstatně se zkracuje. doba vaření.Za sebe si dovolím tvrdit,že
domácí výroba marmelády vyjde stále levněji než v krámě.
Doplňuji:
..nebo kyselinou citronovou.
Upravil/a: johana 56
0 Nominace Nahlásit |
Akorát že marmelády většina lidí dělá ze svého vypěstovaného ovoce. Neznám nikoho, kdo by koupil v obchodě meruňky a šel z nich vařit marmeládu.
0
před 4122 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyrábět marmeládu z kupovaných merunek se skutečně dost podraží. Vyráběla se prášková i tekutá Petoza na zahušťování maemelád. Nevím jestli se ještě vyrábí. Jde nahradit dření z nezralých jablek. Ono u kupovaných marmelád jsou jablka většinou velká část obsahu skleničky. Byl jsem konsternován na obalu rybízové zavařeniny bylo složení Jablečná dřeň barviva a rybízové aroma.
0
před 4121 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
bolaku,už jsi někdy ochutnal marmeládu z rajčat?Tu v krámě rozhodně nekoupíš a je stejně dobrá jako meruňková.
jako sladkou jo? :-o
já mám doma rajčatovej džus co sme dostali, a z toho je mi šoufl, takže to asi nebude nic pro mě..
Marmeláda je vždycky sladká,zatím jsem nekápla na rept na kyselou.Samozřejmě až na rybízovou s její nezaměnitelnou chutí.Divil by ses,jak různé koření a rum změní rajčatovou cguť.
annas: dal bych ti nominaci ale nechci to zavírat, tak máš smůlu :)) > http://www.youtube.com/watch?v=zdCUpiI1MSA
Tak aspoň se mrknu na video.
Znám z vlastních zkušeností. Dělala jsem marmeládu z černých jeřabin, přidávala ještě rum. Neměla jsem doma žádný gel, nechtělo se mně do obchodu, takže … chhuťově výborné , ale na palačinky jsem nalévala, na chléb vůbec nešlo mazat.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |