Bych rád minimalizoval množství cukru ( http://www.odpovedi.cz/otazky/recept-na-rybizovou-zavareninu-aby-byla-minimalne-sladka-a-neprilis-kysela ) a zároveň aby se to cca 3 roky nezkazilo.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? GM před 3089 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dávám 2 kg rybízu, 1 kg cukru, želírfix 2:1 dva sáčky, plusmínus 5 g pektinu, plusmínus kys. citronovou na zvýraznění chuti. Nejprve vařím ovoce s cca 1/4 cukru na teplotu alespoň 105 °C. Pak dám zbytek a je prakticky hotovo.
0 Nominace Nahlásit |
To je manželky now how . Já vím how now.
0
před 3089 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?JájsemRaibek Nahlásit |
Takto:
https://www.youtube.com/watch?v=LJn_9NfgDXM
Upravil/a: JájsemRaibek
0
před 3089 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přidávám Pektogel, Gelfix nebo něco podobného a množství cukru dávám podle návodu na tom přípravku. Po zavíčkování skleniček ještě sterilizuji na 80 °C 20 min., zaručeně se nekazí a vydrží několik let.
Upravil/a: GM
0
před 3088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |