Avatar uživatele
anonym

Co je to mascarpone?

Co je to mascarpone?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5344 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
panenka

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.

Mascarpone je bílé barvy, čerstvý voní jako smetana a často se smíchaný se sýrem ricotta používá namísto másla. Rychle se kazí, proto je zvykem vyrábět jej v zimě. Tento sýr lehce dostane příchuť jiného jídla a proto je potřebné ho skladovat odděleně.

Mascarpone se dá běžně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá – ohřejeme 1 litr smetany na přibližně 90°C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme cca 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Směs necháme odkapat v utěrce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
afro.minerva

Mascarpone je italský velmi tučný neslaný sýr, ze kterého se připravuje dezert tiramisu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
člověk

Ale pozor originální není s kravského mléka.
Proto se dá nahradit třeba českým nezralým sýrem.Ale nikdy ne napodobnit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek