Avatar uživatele
Aleei

Zkažené tiramisu, smetana na vaření.

Vím, že správné tiramisu se dělá z mascarpone, tentokrát jsem to udělala ze dvou pomazánkových másel a smetany na vaření místo na šlehání! Jsem blbá. Nebyl z toho krém, ale spíše tekutina. Myslíte, že to přes den v lednici nabere pevnější tvar? Popřípadě, máte nějakou radu, jak to vylepšit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, anonym před 4477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Také to můžeš zmrazit. Zrovna včera jsem měla tiramisu zmrzlinu – byly v ní i piškoty, nebylo to špatné. Já vím, zmrzka se připravuje jinak, ale já bych to prubla. Nebo ty poháry, jak radí Hanulka. Jen pokud to máš hodně řídké, přidala bych na dno misek ještě nějaké ty piškoty navíc, aby to tak neplavalo. A možná i banány. Vršek můžeš pak při podávání dozdobit šlehačkou a posypat hořkým kakaem. Ale s tiramisu to už nebude mít společného fakt skoro nic. Ale dobré to být může, ne?
🙂
Doplňuji:
Btw – Ještě poznámka. Tos' tam chtěla tu smetanu ke šlehání také lít (jak jsi tam nalila tu na vaření)? To by sis moc nepomohla. Smetanu jsi měla ušlehat. Btw – Pominu-li absenci mascarpone, tak šlehačka tam stejně vůbec nepatří. Ale našlehaný sníh z bílků. Plus vyšlehané žloutky s cukrem do pěny a ono mascarpone. Přeji ti, ať se ti příště povede. 🙂

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Mám-li být upřímná,pomazánkové máslo bych nepozřela ani se smetanou a banány a bůhví s čím.Ani jako zmrzlinu si to nedovedu moc představit.Asi bych to vzala jako základ na nějakou buchtu,přidala do toho vejce, mouku a cukr a upekla to.:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

těžko to zahustíš – smetana tam neměla být – stačilo pomazánkové máslo ale ta chuť …stejně to nebude ono .....při nejhorším to dáš do pohárů a bude to – pochybuji, že to ztuhne -
Doplňuji:
až budeš servírovat neříkej, že je to tiramisu- prostě osvěžující pohár nebo řez jestli se ti povede to zítra nakrájet – tak držím palce – myslím, že to určitě nevyhodíš:D:D:D

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

ad Bohemica: Určitě jsi alespoň jednou v životě jedla Míšu. Tak už víš, jak to chutná..stačí si přečíst jeho složení…:-) pomazánkové máslo je skoro to samé…:-)

http://zmrzlina-misa.cz/zmrzli­na/misa-na-drivku/nanuk-tvarohovy.php

před 4477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

to Damiana:Ono je pomazánkové máslo a „pomazánkové máslo“ a Míšu jsem neměla ráda ani toho komunistického natož toho novodobého.Pokud Aleei ještě „vylepšila“ nějaký Babicův recept na tiramisu o smetanu na vaření,tak to asi moc chutných řešení mít nebude…:D

před 4477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

No to s tebou souhlasím. Ale víš, jak chutná…:-) Aleei však nepíše, jak kvalitní máslo použila, co my víme…:-) Také se mi ten recept nelíbil, ale přece neřeknu po Pohlreichovsku, aby s tím šla do…

před 4477 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek