Avatar uživatele
Kepler

Co má jasmínová rýže společného s jasmínem?

Proč se to tak jmenuje?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, Alesh, aliendrone, JežíšKristus před 1220 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

It gets the name „jasmine,“ however, not from its fragrance but from its color, which resembles the color of a jasmine flower.

Název „jasmín“ však není odvozen od jeho vůně, ale od jeho barvy, která připomíná barvu jasmínového květu.

Zdroj: https://www.thes­pruceeats.com/co­oking-with-jasmine-rice-2355377

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Protože je ochucená / ovoněná jasmícem

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Při vaření a po uvaření velmi jemně voní a některým lidem to připomíná aroma jasmínu. Ale jasmín se do ní skutečně nepřidává :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Páč nwm jak voní jasmín (nebo možná jo, ale nevzpomínám si, muehehe), tak ti řeknu jen že podle sourosemetriky MŮŽE vonět po jasmínu (je jich vícero druhů, všem se říká jasminová, ale některé prý moc po jasmínu nevoní). Každopádně je to její PŘIROZENÁ vůně daná lokalitou pěstění, roste prý jen někde u čongů (ani tu lokalitu nwm). :)

Jediné co wm, že ji kupuji po 10kg pytlech v SAPA (u Ťamanů) a je nejen MOC gut, ale prý ideální na sklad do protiatomových krytů. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Nevím, ale jinou rýži už ani nekupuju, a to mi dřív nějak nechutnala. Možní je to rýžovarem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1187 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Arne: to se mi moc nezdá. Jasmín patří mezi nejdražší voňavkářské suroviny.

před 1220 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek