Mívám často dejavu je to prostě pocit jako bych danou událost už někdy prožil a přesně se opakovala přede mnou.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? GM, Andělé, hanulka11, Džuls, fcoop před 4886 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ano tak je to dejavu , mít pocit, že jsi to již zažil ,viděl, mívám to taky, když se někde ocitnu, třeba na vysněném místě tak zjistím, že jsem tu již někdy „byla“…jestli je to okno do vesmíru ,netuším
0 Nominace Nahlásit |
Ten pocit každý dobře zná.
Stávalo se mi,že jsem naprosto jistě věděl,že „tady jsem přece už
byl,znám to tady..“, ale rozumem je to naprosto vyloučeno.
V malém časovém úseku jsem někdy věděl,co bude,co přijde.
Ale nic dramatického.Prostě se stala nějaká trivialita,která z logiky
věcí prostě přijít musela.
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu
0 Nominace Nahlásit |
Slovo dejà vu pochází z francouzštiny a doslova znamená „již viděné“, tedy něco, co už jsme někde viděli. Používá se, když prožíváme něco, co máme pocit, že už jsme někde zažili. Já osobně používám často i v ironickém slova smyslu, opakuje-li se nějaká situace, kterou jsem již skutečně zažila a nebyla mi vůbec příjemná „To je jako nějaký hloupý déjà vu?!“
0 Nominace Nahlásit |
Neumím z hlavy fundovaně odpovědět, ale má to tuším co dočinění s tím, že se mozek v jednu chvíli šprajcne, obrázek uloží do paměti, ale protože si hemisféry nepředaly správně informaci, nepřiřadí si člověk tu situaci do souvislosti a protože podobný obrázek přijde téměř okamžitě znovu, je z toho mozek zmatený a má pocit, že už to někde viděl, ale neví kdy/kde.
0 Nominace Nahlásit |
spíš prolínání vašich minulých a budoucích životů =) opakují se stejné nebo podobné situace, které jste už jakoby někdy zažil, místo někde v zahraničí, kde jste poprvé vám je povědomé, víte třeba o něčem co v průvodci není a tak =)
0
před 4886 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2622 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |