Dostal jsem asi 5 litrů „domácí kořky“, grády sice má (odhadem 40–50%), ale jinak hnus to pít. Dá se tím něco zajímavého dělat nebo je to dobrý jen jako nemrzka do ostřikovačů? ;) :)
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, Kepler před 1421 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V dnešní době může posloužit jako dezinfekce na ruce.
4Kdo udělil odpovědi palec? metro, marci1, aliendrone, Justin1
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
když pomineme současně potřebnou desinfekci, tak si s tím samotným můžeš mazat bolavá kolena a nohy. Naši předci to dělávali a jak si to pochvalovali. Jinak můžeš použít do kahanu, popřípadě do lihového vařiče, můžeš si na tom snadno při cestách uvařit kafe a podobně.
3Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone, Justin1
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Převést to do pitelné formy lze udělat v podstatě jen dvěma způsoby:
Mimochodem, dostal jsi k tomu dárku i slepeckou hůl? Methanol je ale v předkapu, nikoliv na konci destilační křivky. Nejlepší v tom byla likérka Drak, ti tam ten methanol ale lili záměrně, díky své nebetyčné blbosti. Ale co, alkohol, jako alkohol…
3Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, aliendrone, Justin1
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyrobila bych nějakou léčivou tinkturu, třeba naložila do pálenky česnekové stroužky nebo plátky aloe vera. Škoda že už je pozdě na ořechovku.
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Znovu přepálit. A třeba přidat něco ovoce 🙂
https://www.palirnicka.cz/kategorie/domaci-destilacni-pristroje/
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A jako co to chutná? Jako vodka? Nebo nějaký ovoce? Slíva třeba? Aspoň náznak slívy? Anebo je chuť zemitá, jako když destiluješ 100kg řepy s tunou hlíny? (; D; D;
Naper do toho KŘEN a BUDE DOBRÁ>>> https://www.google.com/search?q=k%C5%99en+vodka&oq=k%C5%99en+vodka&aqs=chrome..69i57j0i22i30j69i65.3024j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Osobně kdybych měl 5l bléé kořky, tak by si ji nechal na ředění tinktur. Třeba propolis se maceruje v min. 80% lihu, ať se z něho uvolněj ty správný látky a tudíž má tinktoška pak správný účinek, no a je jasný, že je třeba ji ve finále poředit právě na nějakých 50% vol., to aby ti při užívání neodpadla kůže, anebo aby perorálně pak konzument neměl patro v tlamě jak porcelánový škrabadlo na česnek! (; (;
Upravil/a: zjentek
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdy pomůže přefiltrování přes aktivní uhlí. Několikrát jsem takhle zachraňoval. Někdy to pomohlo zcela, někdy to pomohlo pouze částečně, ze zcela nepitelného patoku vznikl patok pitelný s notným sebezapřením. Nejjistější cestou by bylo nové přepálení.
Pokud by ses rozhodl filtrovat, nepřekapávej to přes uhlí, nýbrž uhlí nasyp do toho humusu (na těch 5 litrů bude stačit asi 0,5 kg), nech to alespoň 2 dny s občasným prokarblováním, potom přefiltrovat přes filtrační papír s vrsvou jemné potravinářské křemeliny.
2Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nechápu, jaký smysl má dávat někomu něco takového, navíc v takovém množství. Já bych si to určitě nevzal. Nepiju nic silnějšího než pivo, a i kdybych pil, podomácku vyrobenému destilátu, kde nemám jistotu, že v tom není metanol, bych nedůvěřoval.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1421 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Justin1>>> Jde o „domácí produkt“ (alchymii) s velikou láskou a nadšením vyráběný. Výrobce své „produkty/experimenty“ sám a USILOVNĚ konzumuje a jsem si jistý, že „darem“ nebyl úmysl mě otrávit. A přeci mu nezkazím radost a neřeknu mu, že je to k zblití dryák, každý ví, že jsem útlocitný a hodný a něžný etc. aliendrone. ;) :D :D
Neale třeba právě propolis přerazí všechno, i opravdový HNUS (ale těžko říct, co si představit, když hnus řekne alien – to může bejt pro nás klidně MANA)…anebo třeba lichořeřišnice, nebo vlaštovičník… ty přerazej hnus jakbysmet. Ale ty tinktury samotný jsou pak hnus, to ti teda povim, ale to byly i z košer chlastu, takže jak vidíš, já jsem NAOPAK fajnšmekr a do tělíčka JEN TO NEJ a především ZDRAVÉ! (;
Výše je reakce keplerovi… co překopali tenhle web, jde to tady od desíti k pěti, nic není přehledné, ani odpovídání v diskuzi… o zprávách ani nemluvím, že nějakou máš, ani nezjistíš! No konec…
zjentek>>> Chuť je nepopsatelná, má to takový „vocas“ jak
bych to popsal…
No jako když přitloukáš palubky a nacpeš si tlamu hřebíky do foroty, aby
ses pro ně nemusel pořád někam komplikovaně točit/ohýbat. Takže něco
jako „kovová pachuť“, nwm jak to popsat lépe.
Originál mixtura je NEZNÁMÁ. Není to tajemství, jen se prostě NEVÍ. Kvasilo vše, co zahrada poskytla, prý hodně hrušky, jablka (kdoví, možná i brambory), prostě tak, no. :)
80% to rozhodně nemá, tudíž tinktura nehrozí.
Kepler>>> Zkusím to aktivní uhlí a PAK (esli se to zbaví toho „pachuťvocasu“) možná budu pokračovat v pozastavených experimentech, však víš… ;) :D :D
Jak jsem psal – na tinktury LÍH 80+ a ten tvůj fujtajxl později vhodný na jejich ředění, víš? (;
Zjentek: to teda čumím! Že ty už máš s tou samogonkou nějaké zkušenosti? Aj du a lajne, samogunky su fajne…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |