ti šašci, co tu „radí“ – je vidno, že tofu nikdy nejedli, jinak by věděli, že je tak vydatné, že plně nahradí maso… přežerete se, ani nevíte jak. Tofu se již prodává v úpravách – mimo přírodního třeba marinované, uzené nebo s mořskými řasami (všechny varianty jsou výborné, osobně mám nejradši posledně jmenovanou). Vzhledem k tomu, že jej lze použít místo masa, můžete z něj vyrobit jakýkoli „falešně masný“ pokrm, jako například guláš, náplň do plněných paprik, příloha k rýži (nejlépe divoké), do těstovinových salátů… při zapojení fantazie ještě jistě přijdete na leccos jiného.
Zdroj: výhradně vlastní zkušenosti. Vše jmenované jsem ochutnal a přecpal se, takže ty pohádky o tom, že hlavní jídlo nelze, ať si kolegové strčí za klobouk…
0 Nominace Nahlásit |
Chtít upravit tofu do podoby jídla, je jako chtít upravit mléko do podoby rumu … bohužel, nemožné.
0 Nominace Nahlásit |
Žádný spec.recept neznám,zacházel jsem s tofu jako
s masem.Bezproblémů.Trochu víc kořenit,dá se i naložit.Kvůli
chuti.
Ovšem když se někdo rozhodne,že „maso je maso“,tak můžete mít
receptů metrák a hotovo.
Každý den bych to také nemusel,ale.......
0 Nominace Nahlásit |
Pochybuji, že tofu by mohlo být hlavním chodem, protože vás nenasytí. Ale dalo by se zkombinovat s olivovým olejem, salátem, okurkou, olivy a řeckou zálivkou s jogurtem.
0 Nominace Nahlásit |
Zkus se mrknout na něco z toho.
http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=&q=tofu+recepty&mod=f
0
před 5325 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkuste ovocný salát s tofu. Pomeranče, kiwi, banan, jablko a tofu bez příchuti. Neni to hlavni jidlo ale skvěla večeře či svačina. Jsem laktoovovegetarián a tofu mi sedí rozhodně víc než maso které jím jen výjmečně. Příchutí je mnoho, mělo by se dát sehnat ve všech větších obchodech – TESCO, KAUFLAND..
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |