Tak zrovna u rozvoďáku by to musel být opravdu extrém. Teoreticky by se měl totálně kousnout motor, což se i děje, v návaznosti by se přes převodovku měly totálně zablokovat kola...... ale praxe je absolutně jiná. Vždycky to je taková prda, že někde něco povolí (zlomí se ventil, praskne píst, v extrému se odrbe převodovka), ale málokdy se bloknou kola. A jiný důvod k nehodě není. Prostě ti to přestane jet. A hlavně, motor můžeš zahodit, protože oprava může vyjít dráž než celý motor.
0 Nominace Nahlásit |
jak píše ladaadal, ta síla, kterou setrvačností působí auto na motor je tak velká, že se zničí ventily a písty, ale nezablokují se kola. Můžeš ale lehce havarovat v důsledku leknutí, protože ta „prda“ je opravdu veliká a není problém třeba strhnout volant
0 Nominace Nahlásit |
Zhasne motor, motor auta se může dát sešrotovat (popř. celé vozidlo) a je potřeba shánět odvoz domů. Jinak kola se nezablokují, točivý moment se bude ztrácet na spojce, popř. se roztrhne nějaké kolo v převodovce, či písty budou chodit jen tak naprázdno ve válcích. Ale to jsem ještě neviděl. Auto je prakticky bez pohonu, protože je skoro 100% šance že se potkají ventily s pístem a potom už auto za žádnou cenu nenastartuje.
0
před 4090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
potkají se ventily s písty a takže se sekne nebo urve hlavu..může,proto odborně vyměnit včas rozvody..pak je malá šance tohoto stavu..
0
před 4089 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě se u auta ulomil šroub na ojnici a kola se mi ihned zablokovala, ale u rozvodů si myslím, že tenhle extrém nehrozí
0
před 4088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
pokud praskne řemen nebo řetěz dojde k potkání ventilů a zničení
celého motoru a to je pak motor na vyhození. Dopravní nehoda se stát
může,ikdyž není to pravidlem. Pokud se zablokoujou kola a jedeš třeba na
sněhu můžeš dostat smyk.Ale většinou to rozmlátí motor takže nemusí
nutně dojít k zablokování kol.
Doplňuji:
nicméně rozvody si hlídej. Pokud ti praskne můžeš si sehnat novej motor
nebo rovnou jiný auto.