Poddrobnosti najdete v archivu
https://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-to-prepustene-maslo
Ghoí je přepuštěné máslo. Všimla jsem si, že se prodává v Tescu.
„Přepuštěné máslo je máslo rozehřáté do tekutého stavu a opětné
ztuhnutí. V rozpuštěném stavu se z povrchu hladiny odstraní
přecezením
syrovátka), která je na povrchu!!!!
Přepuštěné másle je trvanlivé a nemusí být v chladničce!!! Hlavní
důvod proč se to dříve dělalo. Přepuštěné máslo se nepřepaluje při
smažení.“ – uživatel mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína.
0 Nominace Nahlásit |
Přesně tak, ghí není nic jiného než přepuštěné máslo.
Jeho výroba je jednoduchá. Stačí dát větší množství másla do hrnce se
silnějším dnem a na mírném/středním plameni rozpustit. Po chvilce se na
povrchu másla začně srážet bílkovina, tu stačí sebrat pomocí děrované
lžíce.
Když je máslo krásně zlatavé, voní a neprská, ghí je hotové. Posledním
krokem je přecedit ghí přes plátýnko do čisté sklenice. Skladuje se
v ledničce jako normální máslo.
0
před 578 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |