Míchá se to proto, aby se máslo „nepřipálilo“. Hlavně ale jde o chuť. Příprava jídel na másle je chutnější. Nemusí se nutné použít olivový olej. Řekl bych, že neutrální olej je lepší.
Upravil/a: cynique
0 Nominace Nahlásit |
Tato kombinace je chutná a hlavně zdravá. Ghi, přepuštěné máslo je
zdravá úprava másla a na smažení sádlo (nic zdravějšího není,
některé oleje snáší vysoké teploty, nejsou karcinogenní, ale chybí omega
3, takže ohrožují cévy)..
V „moderní“ době je tzv. bezpečné (ne zdravé) smažit i na rýžovém
oleji…
Nejnezdravější jsou všechny tzv. rostlinné tuky, z olejů všechny…Jen
2 nepoškozují lidské zdraví: řepkový a olivový. Velmi nezdravý je olej
ze slunečnice, je to „dobrý“ konzervant, proto se na něm v průmyslové
výrobě vše smaží a konzervuje… devastuje cévy (trhlinky, záněty),
v takových se pak snadno usadí i cholesterol…
Odborníci také uvádějí, že pokud smažíme na oleji, je vhodné přidat alespoň lžíci sádla.
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
I malé množství oleje přidané do máselného tuku podstatně zlepšuje schopnost emulgace – v kombinaci s lecitinem z vajec.
0
před 3045 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já používám při vaření ghí (přepuštěné máslo), do kterého vždy pro chuť přidám pár kapek řepkového nebo olivového oleje, který si kupuji na internetových stránkách https://www.fabioshop.cz/oleje/. Ghí se nepřepaluje a jídlu dá neuvěřitelnou vůni a chuť másla. Někdy používám i oříškový, sezamový, dýňový, chilli olej, aby mělo každé jídlo jinou chuť.
0
před 711 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |