Avatar uživatele
Elisabetth

Cukr krupice? CO to je? Čím se to dá nahradit???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, chudst, dědapetr před 4951 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Nejhrubší je krystal.
Střední je krupice.
jemný je moučka.
Cukr krupice jde nahradit krystalem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Cukr krupice je ten hrubejsi. jako rozemlete kostky cukru .. nahradit ho lze snad i cukrem mouckou. -iv-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Jak praví dědapetr. Jen doplním, že moučkový cukr není jemně rozemletý krystalový cukr, ale cukr s přídavkem kukuřičného škrobu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Krupicový cukr je totéž co krystal, také se mu říká pískový. Tyto tři výrazy vyjadřují prakticky stejný výrobek, lišící se jen hrubostí. Nahradit se dá leda tak rozpuštěným kostkovým cukrem, jestli je v receptu uvedená nějaká tekutina.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Pokud je to do pečiva je to úplně jedno sladí všechny stejně. V nouzi jsem používal i kostky podrcené pivní lahví. Když došel práškový mlel jsem jej ve starém tříštivén kávomlýnku z NDR. 2 hrsti na buchty stačily.
Doplňuji:
Do moučkového cukru se přidává protihrudkovací přísada ale co to je nevím.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Dřív se cukr opravdu třídil na:
Krystal exportní(největší krystaly 1.třídy)
Krystal tuzemský (do 3.stupně zbarvení)
Krystal hrubý (ten se ve mlýně s litinovými
drtiči zpracovával na moučku-
ale nikdy se nepřidával žádný
škrob!)
Cukr krupice (tzv.očko,který se vracel do vý -
roby za účelem zahušťování varů)

Nyní většina odběratelů požaduje cukr jemnější,proto se klasický velký krystal vyrábí málo.Je také méně náročnější na délku vaření,přináší energetické úspory.Je možné ho použít na veškeré pečení,s výjimkou vánočního cukroví,tam vždy patří moučkový cukr(krupici si můžete doma pomlet na jemný).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Maltík

Ahoj,
já nahrazuji cukr maltitolem. Je to zdravější možnost, jak sladit – má nižší glykemický index, méně kalorií a spoustu jiných výhod. Doporučuji tyto stránky, kde o něm najdete víc http://www.mal­titol.cz

před 3576 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek