Jedná se o to, že já zapoměla koupit jednou sodu. Budu dělat pařízské kostky. V jednom receptu je jedlá sůl + 400g polohrubé mouky + 2 lžíce hrubé mokouky. A ve druhém 440 polohrubé mouky + prášek do pečiva. Jinak všechny igredince jsou stejné. Tak se ptám jestli můžu udělat ten první recept a místo sody dát prášek. Jestli se tam nehraje roli nějak ta hrubá mouka:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4654 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
prášek do pečiva můžeš použít.
Jedlou sodou nahrazujeme prášek do pečiva protože je zdravější
(neobsahuje E 450 který přispívá k vytváření nedostatku vápníku a
hořčíku v těle)
což tě v tomto případě nezabije.
Hrubá mouka v tak malém množství nehraje žádnou podstatnou roli.
předpokládám že „jedlá sůl“ je jen překlep
0 Nominace Nahlásit |
Pro účel pečení jsou jedlá soda i kypřící prášek tzv. kypřidla. Nahradit sodu kypřícím práškem lze. Hrubá mouka nemá v množství 2 lžic na kvalitu těsta žádný podstatný vliv a není zde ani důvod, proč by měla mít vliv na vázání jedlé sody na sebe. Na uvedené množství těsta bych použila cca 1/2 balíčku kypřicího prášku.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4654 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
prášku do pečiva dej ale o něco víc ,než je psáno jedlé sody
stejně to bude mít ale jinou chuť /já bych to nenahrazovala/
0
před 4654 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |