Avatar uživatele
hanysicek

Dá se jedlá soda nahradit práškem do pečiva?

Jedná se o to, že já zapoměla koupit jednou sodu. Budu dělat pařízské kostky. V jednom receptu je jedlá sůl + 400g polohrubé mouky + 2 lžíce hrubé mokouky. A ve druhém 440 polohrubé mouky + prášek do pečiva. Jinak všechny igredince jsou stejné. Tak se ptám jestli můžu udělat ten první recept a místo sody dát prášek. Jestli se tam nehraje roli nějak ta hrubá mouka:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4684 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
IK

prášek do pečiva můžeš použít.
Jedlou sodou nahrazujeme prášek do pečiva protože je zdravější (neobsahuje E 450 který přispívá k vytváření nedostatku vápníku a hořčíku v těle)
což tě v tomto případě nezabije.
Hrubá mouka v tak malém množství nehraje žádnou podstatnou roli.

předpokládám že „jedlá sůl“ je jen překlep

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pro účel pečení jsou jedlá soda i kypřící prášek tzv. kypřidla. Nahradit sodu kypřícím práškem lze. Hrubá mouka nemá v množství 2 lžic na kvalitu těsta žádný podstatný vliv a není zde ani důvod, proč by měla mít vliv na vázání jedlé sody na sebe. Na uvedené množství těsta bych použila cca 1/2 balíčku kypřicího prášku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

prášku do pečiva dej ale o něco víc ,než je psáno jedlé sody

stejně to bude mít ale jinou chuť /já bych to nenahrazovala/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek